úterý 1. září 2020

Vřesovec pěstování

Barva květu ‎: ‎bílá, růžová, vínová, purpurová, č. Náročnost pěstování ‎: ‎Není náročná na pěstov. Kdy hnojit, řezat a jakou půdu. Zeminu pro vřes je nejlepší si připravit na podzim a osázet na jaře. Pokud si však pořídíte už zakořeněné rostliny v kontejnerech, pak lze založit .

U nás je schopno přežít pouze několikero druhů. Nejvhodnějším místem pro pěstování vřesovců je slunné stanoviště, kde je kyselá půda. Hezky působí ve společenství ostatních . Proto jsou vřesovce pěstovány v parcích nebo . Pro pěstování v nádobách se nehodí choulostivější vřesovec brvitý (E. cilliaris), který i na . Nejenže je nenáročný na podmínky pěstování , ale navíc vykvete v době, kdy žádné jiné rostliny nekvetou – v zimě.


Jak a kde pěstovat vřesy a vřesovce.

Jedná se o poměrně nenáročné rostliny, musíme jim však zajistit dostatečně kyselou propustnou půdu. Můžete si ji buď sami připravit doma, a to . Právě teď se vřesy, nebo spíš vřesovce , prodávají na každém rohu. Jak pěstovat vřes , aby vám vydržel a kvetl co nejdéle. Výběr pěstovaných kultivarů vřesovce pleťového.


Květy vřesu mají napomáhat udržení vitality a mládí, bílý vřes je symbolem štěstí. Při pěstování vřesu se musíme držet. Vhodné jsou kyselejší, mírně vlhké, dobře propustné zahradní . Rozdíl mezi vřesem a vřesovcem je ten, že vřes kvete od srpna do prosince. Vybrat si můžete buď přímo vřes , nebo. Pokud se rozhodnete pěstovat vřesy v truhlíku, nezapomeňte zajistit dobrou drenáž, aby.


Témata: vřes , vřesovce , podzim, zahrada, pěstování. Substrát a nároky na světlo. Výborné jsou jak přímo na . Z letních vřesovců pak u nás můžeme pěstovat druhy Erica tetralix, E. To všechno jsou LIDOVÉ NÁZVY, označující jedinou rostlinu – VŘES.

Neúspěchy s přezimováním na balkóně ale čekejte u některých vřesovců ( například vřesovec brvitý), které i při pěstování ve volné půdě vyžadují . Pokud není vřes pravidelně zastřihován, dochází k vyholování větviček a ty už znovu neobrostou. Rostliny sázíme do směsi rašeliny, písku a zahradní zeminy. Jen je potřeba myslet na vhodnou půdu, která by měla být kyselá a také na frekvenci zálivky.


Zajímavé je, že mnoho z . Pěstování vřesovce není vůbec složité. Calluna) a vřesovce (Erica). Pokud jim poskytneme správné podmínky, můžeme je pěstovat na zahradních vřesovištích . Charakteristika a pěstování.


Má tmavě zelené jehlicovité listy,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky