úterý 21. listopadu 2017

Vrba kroucená řez

Myslím, že se nemusíte bát ořezat vrbu. Nechte jí něco málo živých větví, aby táhly mízu . Vrba kroucená - nemoc? Záleží na druhu - Zahradacentrum zahrada-centrum. Univerzální recept na řez vrb totiž neexistuje. Zatímco vrby , které nedělají kočičky je vhodné řezat v předjaří,.


Vrby (Salix) i lísky (Corylus) jsou jako stvořené pro netrpělivé zahrádkáře. Zpětný řez , při kterém seřezáváme všechny větve téměř k zemi, tzv. Snáší dobře zmlazovací řez , kterým můžeme regulovat velikost keřů.


Použití: Velmi oblíbená kroucená vrba najde uplatnění v menších i větších zahradách . V předjarním období, nejlépe koncem února až začátkem března, pravidelně provádíme udržovací řez vrby. Vše pro pestré a živé zahrady, jedlé, voňavé a pestré keře. V kategorii Vám nabízíme několik druhů vrb. Dosahují výšky - m, vše se odvíjí od vybraného kultivaru. Dle kultivaru také rozlišujeme stanoviště a půdu.


Vrbu kroucenou je možno stejně jako většinu vrb tvarovat a udržovat řezem. Výborně snáší i hluboký zmlazovací řez. Pokud jste kreativní, bez . Kdy je vhodné prořezat okrasnou kroucenou vrbu ? V jarním období, březen, duben.


Koupila jsem thuja plikata. Zasadila jsem stromků na živý plot. Kroucená vrba se pěstovala spíše jako zajímavost v botanických zahradách.


Snadno se tvaruje a podobně jako ostatní vrby dobře snáší řez. Nedostatek světla vrba kompenzuje tím, že se za ním intenzivně otáčí. Použít můžete i okrasné, kroucené vrby , jako je vrba Matsudova a vrba. K nejzajímavějším patří vrba Matsudova (Salix matsudana Tortuosa), jež vytváří.


Velmi dobře snášejí řez , kterým se dají dobře udržet v libovolném tvaru a výšce. Líska kroucená i plazivá. Díky své mnohotvárnosti je vrba pro zahradní kompozici živou vodou. Zkuste si spolu s námi.


Strom však dobře snáší řez , takže ho lze každým rokem upravovat, aby nepřerostl. Větve kroucené vrby snadno zakořeňují. Neméně zajímavá je i vrba kroucená (Salix erythroflexuosa), která má.


Vrby snášejí i silný řez , nemusíme se tedy nebát za to vzít a seřezat vrbu na hlavu, . Dobrý den, mám na zahradě velikou kroucenou vrbu. Koruna je velmi košatá a uprostřed dost proschlá, nikdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky