pondělí 28. září 2020

Xyladecor vzorník

Pěstování jahod je na našich zahradách velmi rozšířeno a svoji vlastní. Velmi často se vyskytují na listech jahodníků drobné skvrny s bílým . Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vašich jahodách a. Na napadených listech se tvoří drobné fialové skvrny , které se zvětšují a od středu zasychají. Na řapících a květních stoncích se projevuje protáhlými tmavě hnědými . Odrůdy jahod pro pěstování ze semen.

Tmavé skvrnky s bílým středem na listech. Když se na listech objeví malé fialové skvrny s bílým středem, které se postupně zvětšují, jedná se o skvrnitost listů jahodníku, které svědčí . Salsa: nová odrůda, má velké tmavě červené kuželovité plody, hodí. Loni na jaře vysazené sazenice jahod měly na konci léta na listech.


Původně vínově červené , později hnědofialové skvrny vznikají nejprve na starších. Vybírejte dobře-kvalitní sadba jahod zaručuje dobrou úrodu. DAGMAR- česká odrůda se středními až velkými plody, tmavě.


Pokud máte jahody vysázené na černé textilii, máte o starost méně.

Textilie přitahuje sluneční paprsky a snáze předává teplo rostlinám. Skvrny se vyskytují i na řapících a šlahounech i na květních stopkách. Počet skvrn se postupně zvětšuje, jednotlivé skvrny se spojují a listy zasychají. Napadány mohou být i . Koletotrichová hniloba jahod - Colletotrichum acutatum. Skvrny se mohou rozšířit i na řapíky listů a květy, ale nikoliv na plody.


V loňském roce v důsledku teplého a vlhkého počastí se vyskytla na. Je-li infekce slabší, list neodumře a nekrotické skvrny na listech. Jahody - skvrnitosti listů. Ochrana rostlin › Škůdci izahradkar.


Značné škody mohou lalokonosci způsobit při pěstování jahodníku na tmavé fólii. Na listech vznikají žlutavé difuzní skvrny , které později hnědnou. K nejsilnějším útokům jahod doma dochází při pěstování na zakoupených výživných.


Listové stonky a kníry rostlin jsou méně často postiženy, skvrny na nich jsou. Houby přezimují na mrtvých a zimujících zelených listech s mycelií nebo. Záhony pro výsadbu jahod připravíme aspoň rok předem.


Použijeme i strojená hnojiva (Kristalon, Agria na jahody, Cererit apod.).

Výsadba do černé netkané textilie má řadu předností. Při bílé skvrnitosti listů se na jejich čepelích tvoří drobné fialové skvrny , které od středu nekrotizují a vytvářejí se . Důležité při pěstování jahod je, abychom zabránili výskytu chorob a škůdců. Příznakem této choroby jsou bílé – milimetry velké skvrny na listech jahodníku . Ferramol (přírodní přípravek na hubení slimáků, účinná látka fosforečnan železitý ). Dle zkušeností musí být postřiky u jahod prováděny 1x týdně, v délce 5-týdnů po sobě). Provádění řízků a zakořenění ovocných plodin, secích melounů, bylin, jahod. Během vegetačního období se na listech objevují načervenalé skvrny , okraje listu „rez“.


Tato listová struktura se nápadně liší svou hrubší strukturou, tmavě zelenou . Můžete zjistit, proč se na jahodových listech vytvářejí díry a kdo je opouští. Skutečnost je taková, že téměř současně se začátkem dozrávání jahod do oblasti přišel. Při výsadbě jahodníku je vhodné použít netkanou textilii přímo určenou k výsadbě jahod nebo černou polyetylenovou . Na spodní straně okrajů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky