pátek 25. prosince 2020

Vzdušné kořeny

K obojímu jim v přírodě vypomáhají vzdušné kořeny. Sukulenty rostou často ve velice nehostinných krajinách, kde jen těžko hledají místa . Nejvýznamnějšími metamorfózami kořene jsou kořenové hlízy, které převzaly funkci. Vzdušné kořeny epifytů slouží především k sání vodních par, někdy mají i . Povrch kořene je v typickém případě kryt jednovrstevnou rhizodermis (syn. kořenovou epidermis), která může vytvářet kořenové vlásky.


Dostala jsem od sousedy velkou monsteru s krásnými velkými vykrajovanými listy. Ale z kmene vyrůstají vzdušné kořeny , které nevypadají . Tvoří vaše orchidej množství vzdušných kořenů ? Asi se jí v substrátu nelíbí. Základ kořenu v zárodku jednoděložných a dvouděložných rostlin. Její vzdušné kořeny se objeví za skříněmi i několik metrů od stanoviště a rostlina dosáhne ke stropu místnosti.


Orchidej - vzdušné kořeny už rozebírají maminky na webu eMimino. Monstera totiž pochází z . Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Example sentences with vzdušný kořen , translation memory. Jejich speciální vzdušné kořeny , které mají schopnost přizpůsobit se, a hlavní . Plazivé vzdušné kořeny se snažte zastrkat zpět do květináče, . Zvláštní formu kořeno- vých výhonků můžeme pozorovat u některých kak- tusů.


To se však při domácím pěstování stává jen zřídka. Orchideje mají vzdušné kořeny , o něž třeba zvlášť bedlivě pečovat. Kdo směřuje vysoko, a to má v pracovní náplni většina orchidejí, musí si vždyvědět rady . Pokud jsme rostlinu přesadili včas a kořeny nebyly poškozeny, můžeme . Péče o vzdušné kořeny.


Orchidejím obecně vyhovuje kvalitní propustný a vzdušný substrát, který má nižší množství živin. Mám doma asi metre vysoký fikus benjamín. Už je roky rovnaký a chcel by som ho presadiť.


Z dna kvetináča ale prerastajú korene. Příčepivé kořeny břečťanu. Parazitická rostlina kokotice (na kopřivě) a její haustoria . Kořenová hlíza orseje.


Ne každý list vzdušný kořen má, proto se vám může stát, stejně jako . De très nombreux exemples de phrases traduites contenant vzdušné kořeny – Dictionnaire français-tchèque et moteur de recherche de traductions françaises. Staré stromy vytvářejí četné vzdušné kořeny. Ve Středozemí i jinde se často vysazuje do uličních stromořadí nebo na náměstí, kde se sestříhává do kulovitých. Chůdovité a dýchací kořeny. Zachytávají vzdušnou vlhkost ze vzduchu – tropické rostliny.


Viele übersetzte Beispielsätze mit vzdušné kořeny – Deutsch-Tschechisch Wörterbuch und Suchmaschine für Millionen von Deutsch-Übersetzungen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky