čtvrtek 17. prosince 2020

Thymus vulgaris compactus

Bylinka, která se dostala až do kultovní básničky: Zemřela matka a do hrobu dána, siroty po ní zůstali, i přicházeli každičkého . Potřebuje hodně světla a tepla. Přechodně zplaňuje pěstovaný tymián obecný ( Thymus vulgaris). S tymiánem obecným má mnoho společného, . Tradičně pochází název této malebné bylinky od jména matky Ježíše, Marie, ale hojně byla používána při .

Jedná se o keřík, pro který je charakteristická silně aromatická vůně. Jedna z historicky nejznámějších léčivých a kořenících rostlin. Thymus serpyllum je vytrvalá bylina dorůstající výšky až cm. Už naše babičky vařily mateřídouškový čaj jako první pomoc při kašli, tak proč ne my? Existuje jí mnoho druhů a není zrovna jednoduché se v tom vyznat :-) Například mateřídouška úzkolistá se jmenuje latinsky Thymus Serpyllum.


Kvete drobnými, světle fialovými květy. Mateřídouška ( Thymus ).

Lidové názvy: mateřídouška římská, thymus , thym vonný, douška tymián, douška mateří, mateřinka. Domů arrow Skalničky arrow T arrow Thymus - mateřídouška. Seřadit podle: Vybrat, Název zboží, Cena, Nejnovější zboží.


Thymus pulegioides - mateřídouška vejčitá ( mateřídouška polejovitá). Rod Thymus v sobě zahrnuje druhy a poddruhy, které se od sebe liší nejen tvarem listů a květenstvím, ale i vůní a chutí. Je mnohdy obtížné je od . Thymus pannonicus ( mateřídouška panonská) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin.


Otužilost: mrazuvzdorná. Původ: střední Evropa. V Řecku byla pálena na posvátných místech, aby její dým dodal . Je součástí kloktadel . Kosmetická řada Thymus s mateřídouškou dokonale ochrání Vaši pleť od nepříznivých okolních vlivů.


Proto je oblíbená do salátů,. Unsubscribe from jaromírhodan s? Tymiány a mateřídoušky.

Listy mateřídoušky obecné. Schmidt - mateřídouška vejčitá kraňská. Tato léčivka s fialovým květem, aromatickou vůni a kořenitou chutí se vyjímá i na okrasných zahradách, je ale. Léčivá rostlina mateřídouška patří do čeledi . U některých mateřídoušek jsou známy kultivary se zlatožlutými listy nebo kultivary skvrnité.


Hybrid ´ Thymus citriodorus´ voní intenzivně po citronu. Barvy rostliny ‎: ‎fialová, bílá, růžová Požadavky rostliny ‎: ‎slunce, sucho, chudé půdy,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky