pátek 8. ledna 2021

Vistárie řez

Obvykle se ale pěstují, stejně jako u nás v Troji, dva základní druhy, a to vistárie čínská, tedy Wisteria sinensis, a Wisteria floribunda, což je druh . V dalších letech už vistárie žádný řez zpravidla nepotřebuje, protože se již . Je důležitý proto, aby vistárie nasadila bohaté květní pupeny, a provádí se tak, že se loňské, jednoleté výhony zkrátí na dvě až tři . Hluboký řez však vistárie nesnesou, způsobuje zimní vymrzání rostliny. Předpokladem pěstitelského úspěchu je pevná opora a pravidelný řez.

Vistárie ( Wisteria). Květnatá nebo čínská. Nepřihlášený uživatel - Hana. Otázka: Zůstala mi po zemřelém manželovi zahrada. Na pergole mám vistárie a křivouše.


Odpověď: Jolano, vistárie (někdy též psáno wistárie) (Wisteria) potřebuje pravidelný řez dvakrát ročně. Koncem léta zkraťte listnaté letní výhony - hlavní i boční. Správnou dobou řezu termín předjarní řez.

Rez je důležitý, aby rostlina nasadila pupeny. Navíc by se nekrácené výhony vzájemně tak propletly, že další řez už by byl téměř nemožný. Proto je s tvarováním třeba začít již u mladé . Výjimek je tolik, že na otázku „proč vistárie nekvete“ lze stěží . Nejvýraznější řez se provádí před začátkem vegetačního období, při kterém zkracujeme výhony z loňského roku na až očka. Nově vysazenou mladou rostlinu vistárie je v prvních letech . Je čas pro druhou fázi řezu vistárie (Wisteria).


Zimokeř okrouhlolistý (Celastrus orbiculatus) a vistárie (Wisteria), ale také břečťan. Pomocí je letní řez (vlevo na obrázku) a prosvětlovací řez koncem zimy. Uistite sa, že sú všetky slová napísané správne. Skúste iné, alebo všeobecnejšie kľúčové slová. Natočeno a vyfoceno v Bílovicích 16.


Pravidelný řez okrasných keřů zajistí bohaté kvetení a pěkný vzhled rostlin po. Někomu vistárie nekvete: důvodem často bývá absence řezu. Vertikale Gartenarbeit: Tipi-Spalier Hausgemachte Garten-Spalier-Ideen ♢ Vertical Gardening: Teepee Trellis Homemade Garden Trellis Ideas the pool ideas . For the Autumn Garden.


Flower tower using flowering cabbages.

A great way to bring color to the fall garden the. Zdroj pinu zahrada-centrum. Hydrangea macrophylla was cultivated and selected for a long time in Japan and China.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky