čtvrtek 10. června 2021

Zimolez žlutý

Lze objednat (dodání v době výsadby). Popínavá, rychle rostoucí rostlina. Jsou to keře, liány nebo nízké stromy se vstřícnými jednoduchými listy a bílými, žlutými , růžovými nebo červenými, často nápadnými a vonnými květy.


Světlé nebo bílo žluté květy postupně tmavnou (až do fialova). Kozí list - oranžový květ ( Boční I.) Kozí list - žlutý květ .

Letorosty jsou zelené, zprohýbané, starší větévky žluté. Výška rostliny v dospělosti, m. Corylus (líska) leden-bfezen zluty nebo. Setkáváme se u nich s bílou, žlutou , krémovou, oranžovou a červenou barvou. Barvy mohou být i kombinované.


Svým vzhledem osvěží dřevěné . Vlochyně bahenní 3Vodnice 1Vojtěška 1Vraní oko čtyřlisté.

Z domu zbyla již jen hromada ztrouchnivělého dříví a rozpadlého kamení, jen stopa základů vyznačených v zemi – v zajetí zimolezu a kopřiv –, uchvácený . Caprifoliaceae – zimolezovité Opadavé nebo. Původem pochází z východní Asie a je velmi odolný vůči mrazu. Má zelené vejčité listy a krásně vonící krémově až žlutě zbarvené květy. Může dorůst až do výšky . Nároky na půdu: humózní, výživná.


Květ: drobné, červeno- žluté , v hustých vrcholových květenstvích. Zimolez Tellmannův je další krásná pnoucí rostlina, která dorůstá do výšky až metrů a uchvátí vás velkými žlutými květy. Květy tvoří svazky dlouhých trumpetek. Jedná se o pnoucí robustní keř s tmavě žlutými podzimními pukavými plody, které mají v každé chlopni semena obalená červeným nebo růžovým . Původní divoké zimolezy neměly tak chutné plody, ale díky cílenému.


Topmedonosná rostlina, potrava pro opylovače. Zajímavá středně rostoucí liána s jasně zlato- žlutými. Listy se probarvují postupně od zelené přes žlutou do tmavě červené a vytvářejí vskutku pestrou podívanou.


Některé kmeny severoamerických . Její plnohodnotnou náhradou může být zimolez kamčatský.

Lonicera x brownii Golden Trumpet. Narozdíl od jiných zimolezů , které se pěstují jako okrasné keře, tento plodí chutné drobné ovoce, které . Listy jsou vejčité nebo vejčitě podlouhlé až kopinaté, dlouhé - 15cm, široké - 5cm. Dlouho a bohatě kvete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky