středa 23. června 2021

Ziziphus jujuba

Abychom pochopili japonskou zahradu , je třeba vrátit se do minulosti,. V minulosti měl každý z kamenů svou funkci - kámen před kašnou . V japonských zahradách se pracuje s různými druhy kamenů. Nara a Heian, byly japonské zahrady podobné. Tyto kameny byly dříve umisťovány na podnosech naplněných vodou, nyní je voda .

Ten úžas ohromení, když vstoupíte poprvé do japonské zahrady , se nezapomíná. Základními prvky každé japonské zahrady jsou kameny. Velké kameny přivážel Miroslav Pacner na zahradu desítky let.


Nasával jsem do sebe legendy kolem japonských zahrad , ale pak jsem si řekl . Vstupte do japonské zahrady a meditujte. Například kameny hrají v japonských zahradách zásadní úlohu. Japonská zahrada tak vytváží harmonické kompozice plné symboliky.

Neživou přírodu zde zastupují krásné kameny. Tradice japonských zahrad sahá do dávné minulosti a rozvíjela se ve specifickém. Japonské zahrady ale inspirují zahradní design po celém světě již mnoho.


V tradičních zenových zahradách jsou velké kameny pojmenovány podle. Bílý písek nebo štěrk jsou uhrabávány do vždy originálního vzoru majitelem zahrady. Historické japonské zahrady mají svůj půvab, a tak není divu, že jsou stálým. Otázkou zůstává, co lze převzít do současných zahrad založených v našich.


Voda stojící v malé nádržce, proudící mezi kameny či přepadávající z nádržky do. Japonští obchodníci svědkem zahrady , které byly postaveny v Číně a přinesl mnoho čínských zahradnických technik a stylů zpět do Japonska. Protože japonská zahrada vychází z přírody, je vhodné použít do ní tvary.


Můžeme využít větší kameny i sošky, případně oživit zahradu čajovým altánem. Kompoziční struktura japonských zahrad má původ v Číně, původně se však vyvíjela v. Soulad barev, tvarů, materiálů, kombinace kamene a písku, vody a dekorativních prvků. Podobně působí zahrada upravená v japonském duchu. Typické prvky jsou kameny , štěrk, voda.


I dnes je styl těchto zahrad velice oblíbený, protože do naší uspěchané doby vnáší.

Přibližně dvacet velkých kamenů , menší kamínky a nejmenší oblázky,. Kameny se kladou ve skupinkách do. Po předchozí telefonické domluvě nahlédnete do japonských zahrad nad údolím Vltavy . Do této skupiny patří japonské zahrady.


Pak zahradničtí mistři vodu jenom naznačují - pomocí kamenů , štěrku a písku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky