pondělí 6. dubna 2020

Sušenie pomarančov v sušičke

Pokud někde v přírodě najdete tuto droboučkou léčivku, utrhněte si kousíček a . Mateřídouška je bylinka s lahodnou, konejšivou vůní i chutí. Kvete růžovo-fialově po celé léto. Vyžaduje slunečné stanoviště a propustnou hlinito . Poloha: Slunná místa.


Osluněné šedozelené listy přecházejí ve žlutozelené.

Jedna z historicky nejznámějších léčivých a kořenících rostlin. Už naše babičky vařily mateřídouškový čaj jako první pomoc při kašli, tak proč ne my? Lidové názvy: mateřídouška římská, thymus , thym vonný, douška tymián, douška mateří, mateřinka. Thymus serpyllum subsp.


Seřadit podle: Vybrat, Název zboží, Cena, Nejnovější zboží. Slovensky: Materina dúška vajcovitá. Je mnohdy obtížné je od . Otužilost: mrazuvzdorná.

Původ: střední Evropa. V Řecku byla pálena na posvátných místech, aby její dým dodal . Je součástí kloktadel . Proto je oblíbená do salátů,. Unsubscribe from jaromírhodan s? Listy mateřídoušky obecné.


Tymiány a mateřídoušky. Schmidt - mateřídouška vejčitá kraňská. Tato léčivka s fialovým květem, aromatickou vůni a kořenitou chutí se vyjímá i na okrasných zahradách, je ale. Léčivá rostlina mateřídouška patří do čeledi . Bylinka, která se dostala až do kultovní básničky: Zemřela matka a do hrobu dána, siroty po ní zůstali, i přicházeli každičkého . Potřebuje hodně světla a tepla.


S tymiánem obecným má mnoho společného, . Tradičně pochází název této malebné bylinky od jména matky Ježíše, Marie, ale hojně byla používána při . Jedná se o keřík, pro který je charakteristická silně aromatická vůně. Vaše hodnocení: Děkujeme za Vaše hodnocení! Oním kvítkem byla právě mateřídouška.

Druh se vyznačuje nápadně bílým květem,který rozkvétá od června do července.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky