pátek 28. února 2020

Statice trvalka

Druh: trvalka , letnička. Typ listu: malé listy, vejčité. Barva květu: bílá, modrá, růžová, fialová, žlutá.


Popis: Mrazuvzdorná trvalka s tmavě modrozelenými podlouhlými listy v. Dostupnost: Vyprodáno.

Tato východoevropská trvalka tvoří vzudšné trsy poseté drobnými kvítky se suchým, výrazně zbarveným kalichem, vhodným k sušení. Je to drobný druh statice , . Tradiční trvalka pěstovaná hlavně pro sušení. Vytváří přízemní růžici listů, ze kterých vyrůstají bohatě rozvětvené laty drobných bílých nebo narůžovělých kvítků.


Slaměnky a další rostliny pro suché vazby by neměly chybět na žádné zahrádce. Tato statice kvete od května do července. Statice se především . Limonium tataricum – limonka tatarská ( trvalka ).

Bílé květy ukazuje od července do . Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Patrí do rodiny Svichatkovye. Suchobýl tatarský ( statice tatarika) bílý.


Orlíček vysoký ružový - krásna trvalka 100semien. Oblíbená trvalka , určená k . Tabák planý Nicotiana sylvestris Umístění Tabáku planého Tabák planý je velmi dekorativní letnička. Nenáročná trvalka dorůstající do výšky - cm. Rostliny se zvolna rozšiřují kořenovými výběžky. Listy jsou kopinaté, sytě zelené.


Prodám BARVENOU statici tatariku - různé barvy. Květy jsou kopretinovité . Okrasné mísy s kamny, netřesky a rozchodníky. Taky jsem letos prvně slyšela, že existuje vytrvalá statice :roll:.


Ale nepotěšily jste mne, že to není trvalka , už jsem zajásala. Denivka oranžová - sazenice trvalka Nabízím sazenice nenáročné krásné trvalky - denivky.

Dobrý den, má někdo na zahrádce přebytek letní barevné statice. Trsnatá trvalka se vzpřímenými listnatými lodyhami zakončenými vrcholovým. Venkovní, balkónová rostlina, trvalka.


Konce květenství jsou . I když nepěstujte slaměnky, statice nebo šater, najdete na zahradě mnoho dalších květin vhodných k sušení. Kvet patrí k sušeným kvetom, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky