úterý 31. března 2020

Tamaryšek stříhání

Nejvhodnějším způsobem, jak si v dalších letech tamaryšek naklonit, je pražádné omezování v jeho růstu. Potrpí si na ležérní . Každoroční řez je pro tamaryšek naprostou nutností, protože rostlina roste velmi rychle. Doba řezu se odvozuje dle toho, jakou odrůdu jsme pořídili.


Seřezáváme větve s odkvetlými květy. Charakteristika rostliny. U odrůd kvetoucích na jaře řez provádíme v červnu – červenci.


Stromem z keřového tamaryšku vytvarujeme odstraněním nejspodnějších . U některých druhů, jako je například „tetranda“, se řez provádí po odkvětu. Tamaryšek je pro svou odolnost nenáročný na podmínky a . Vyžaduje hluboký řez, kvete v létě, sestřihávají se loňské výhony až na několik pupenů. Jeho větve jsou malebně převislé. Tamaryšku hluboký řez nijak neublíží a opravdu obroste. Akorát já bych mu to nedovolila v době květu.


To je přece dost škoda, . Dlouhé a vydatné kvetení má však jednu podmínku: hluboký řez hned na počátku jara. Pryč by měly jít všechny větve, které vás potěšily květy již v . Roste poměrně rychle a pro dobrý tvar a hustotu je dobré jej každoročně zjara stříhat. Ideální je zpětný řez, kdy zjara před rašením zkrátíte loňské větve o cca  . Běžně se neřeže, takže vyřežeme pouze větve, které nám vadí nebo které jsou nemocné. Dobrý den,na zahradě mám tamaryšek už asi3m vysoký a košatý na všechny. Hustý květ vévodí před zelenými listy.


Jak na stříhání oleandru když ještě teď začátkem listopadu má . Je relativně nenáročný. Kromě dřišťálu, kaliny. Srpen – nejvhodnější doba na stříhání živého plotu. Jelikož velmi rychle roste, tak brzy vyžaduje první řez, který se zaslouží o jeho košatý vzhled.


Dále již není nutné tamaryšek nijak prořezávat, pouze pokud by vám . Tamaryšky jsou velmi zvláštní rostliny adaptované na slané prostředí, dokáží růst v zasolených půdách,. Vhodný je i pro pěstování v nádobách a stříhat ho do kulovitého nebo různého tvaru. Doporučujeme je pravidelně stříhat. Vytvoří si tak kompaktní habitus a podpoří se i kvetení. V zahradách jsou tamaryšky ozdobou keřových výsadeb.


Rychle rostoucí, pro pěkný tvar je nutné pravidelně stříhat. V květu keř vypadá jako jemný růžový oblak. Rostlina je na kmínku cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky