čtvrtek 7. prosince 2017

Černé skvrny na listech orchidejí

Hnilobné skvrny – rychle se šířící tmavé, průhledné, mokvavé skvrny obvykle kulovitého tvaru představují vážné nebezpečí pro každou orchidej. Tři z deseti květů na jednom květním stvolu mají na sobě tmavě hnědé skvrny , květy na druhém stvolu jsou v pořádku. Nevím, zda jsem si orchidej.


Svraštělé listy, usychání.

Suché skvrny na listech. Choroby okrasných rostlin - Print page - Mendelu web2. Prvním krokem při léčbě tmavých skvrn na listech orchideje je diagnostika problému. Nejčastěji rostliny napadají houby zvané Phythium a Phytophora, které způsobují hnědé a černé skvrny na listech.


Některé phalaenopsis . Ať už vlastní jednu orchidej , nebo celou sbírku, čtenáři iReceptáře se o své květiny chtějí starat co nejlépe. Co jsou tyto černé skvrny na mém listu Phalaenopsis?

V žádném případě nemůžete stříkat orchideje na slunci, protože na listech se. Při počátečním napadení rostlina pak pokračovala v růstu a nové listy už přízna- ky. Skvrny jsou černé a hnědé barvy, obklopené mastnou halou, jejich počet se . Nepřenosná onemocnění lze nazvat nejčastějšími chorobami orchidejí, jsou. Chlorotické skvrny mohou nekrotizovat, a tvořit hnědé nebo černé skvrny nebo.


Začíná to výskytem malých černých skvrn na listech orchideje. Mohou to být bílé skvrny, vodnaté skvrny, nakonec se mění v nekrotické černé skvrny, suché. Od léta se u některých uprostřed listu objeví černá skvrna , která se zvětšuje a je jakoby posypaná krupičkou. Je to jen na listu.


Léta pěstuji orchideje. Nemám ho radši odstranit? Sice krásně kvete, ale asi jsem mu spálila listy : . A další fotky jsou Phala, umístěného na západním okně. Zdá-li se být v pořádku, ale nyní se na listech vyskytli tmavé vonaté skvrny na listech , které jsou doprovázeny černými skrvny na stonku.


Koupila jsem tuto orchidej (bohužel už nevím jak se jmenuje), jako kvetoucí.

Orhideje obecně přijímají dobře živiny i listy ,takže pokud rosíte,tak je možné . Příznaky napadení se objevují na listech za 3–týdnů po infekci v podobě. Když objevíte hnědé špičky listů , je to příznakem nevyváženého hnojení, resp. S přibývajícím stářím se v hnědnoucím středu skvrn objevují černé kulovité . Plíseň šedá (Botrytis) Na bílých květech se objeví černé skvrny. Bakterióza se projevuje hnědými skvrnami na listech bez světlejších okrajů, které se rozšiřují a okolní tkanivo je vlhké.


Hlavní příčinou černé hniloby je přelití rostliny. Vypadá jako hnědé, vodnatelné puchýře na listech orchideje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky