úterý 26. prosince 2017

Trubcokladná matka

VEGETAČNÍ KLID – včelařský podzim a zima. Nastane-li teplý podzim a zima, plodování se prodlužuje, což snižuje. Bezmatečná včelstva se spojují.


Z obsahu: Význam matky ve včelstvu , Chovatelská práce v ČR, Trubčí. Překrásné DVD o podletí, podzimu a zimě. Včelstvo , které přežilo zimu v malé síle nebo ztratilo matku se musí spojit s druhým. Včelaři na podzim zateplují úly polystyrenem především z horní strany. Po něm následuje včelařský podzim a zima.


Každé z těchto sedmi období má svůj . Spojování včelstev na podzim. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt myrobalánu. Mezi testovanými podnožemi byly statisticky významné. Stejným způsobem vznikají matečníky u včelstva provádějícího tichou výměnu matky.


Na podzim se včelstvo připravuje na zimní období. Očko ale také usnadňuje chov matek v oddělcích, spojování včelstev ,. Matky většiny přezimovaných včelstev začínají s kladením již z počátku ledna. Nenaruším tak kontinuu zásob produkčních včelstev. Osiření včelstva na podzim je velmi snadné.


Matka se snadno a rychle vyhledá v již postupně se tvořícím. Pokud nikoliv, nějaká matka ve včelstvu je. Potřebujeme-li spojit dvě včelstva (nebo oddělek se včelstvem ), můžeme využít osvědčený postup . Dále si ověříme, zda jsme na podzim , ve správnou dobu, přistoupili k dodání. Včely se samy spojí a přejdou do prostoru plástů přidaného oddělku. Mnozí řeší situaci slabých včelstev tak, že do slabých včelstev přidávají zavíčkovaný samotný plod a někdy i včely, které odebírají od . U spojování včelstev vždy platí pravidlo, že.


Já v té situaci vezmu oddělek, položím ho navrch na včelstvo , kde je starší matka a. Kdysi se včelstva léčila chemicky jen jednou, na podzim. Založení včelstva a matky. Zimování záložních matek. Výměna a přidávání matek. Jsou to totiž včely krátkověké, které v průběhu podzimu uhynou a nová matka by pak.


Takové včelstvo je nejlepší zrušit, případně spojit se včelstvem s kladoucí . Velkým nebezpečím pro naše včelstva je v zimním období nedostatek zásob. Charakterizovat ošetřování včelstva na podzim , Ústní ověření. Vysvětlit možnosti a zásady při spojování včelstev , Ústní ověření.


Během října a listopadu provádíme. Předvést přidávání a . Slabší včelstva spojujeme , aby byla do květu řepky v maximální síle. Pokud se na stanovišti takové kolabující včelstvo vyskytne, včelař.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky