čtvrtek 19. března 2020

Zámek lešná historie

Současný majitel ‎: ‎Česká republika Sloh ‎: ‎ barokní ‎, ‎ klasicistní Další majitelé ‎: ‎ Podstatští z Prusinovic ‎, ‎ Beesové. Historie zámku Lešná je úzce spojená s historií dříve slavného moravského hradu Lukova. Lešná zažít setkání s hraběcí rodinou Seilernů, bývalých majitelů zámku. Součástí nabídky je také stálá historická a environmentální expozice.


Po komentované prohlídce historické části je k dispozici volně přístupná . Tvrz v Lešné pravděpodobně stála již ve 14.

Tvrz byla jednoposchoďová, kamenná s válcovou . Zlín – Historii areálu zlínské zoologické zahrady, tamního zámku Lešná i jeho . My jsme se vypravili do Lešné u Valašského Meziříčí se zámkem , který rod Kinských využíval. Mezi skříněmi je replika historických kamen. Pohádkově vyhlížející zámek patřil rodu Seilern-Aspangů, kteří jej vybudovali koncem 18.


Empírový zámek s krásnými historickými interiéry a vyhlášeným anglickým parkem, ve kterém roste a také nádherně kvete i řada unikátních rostlin . V obci Lešná u Valašského Meziříčí ale najdete možná ještě půvabnější zámek s bohatou historií a rozsáhlou anglickou zahradou. Druhý nejcennější park na .

Dnes mu atraktivitu dodávají nejen nově zrekonstruované historické interiéry, ale i anglický park se vzácnými dřevinami. To je případ zámků Lešná. Do rozpisu srazů historických veteránů se zámek Lešná nedostala a tak jsme se o akci dozvěděli až na poslední chvíli. O nejelegantnějším historickém vozu rozhodli návštěvníci zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Zoologická zahrada a zámek Lešná.


Zámecký park v Lešné u . Každý rok si připomínáme důležitá výročí historických událostí i osobností nebo upozorňujeme na témata, která . V prostorách zámku se děti mohou přenést do světa pohádek a to hned třikrát. V historických komnatách shlédnou hranou pohádku, na nádvoří . Jeho historie začíná tam, kde končí historie dříve slavného valašského. Kolem zámku Lešná je krásný historický park v anglickém duchu. Historická sbírka, která je majetkem státu, čítá asi pět tisíc předmětů.


V blízkosti Zoo se nachází zámek Lešná. Krásu místa dotváří nádherný historický zámecký park starý více než 2let. Nedaleko Zlína můžete navštívit velkou zoologickou zahradu s novorenesančním zámkem. Zoo Lešná je od Vizovic vzdálená asi km.


Návštěvníkům zámek v Lešné nabízí dvě stálé expozice.

V první části zavítáme s průvodcem do historických pokojů. Děti při prohlídce zapátrají . Seilerna se v zámku nashromáždilo velké množství jedinečných a historicky cenných sbírek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky