středa 22. února 2017

Květopas jahodníkový biologická ochrana

Podpora predátorů a parazitoidů. Nechemické metody ochrany rostlin. Biologická a biotechnická ochrana. V širším slova smyslu lze chápat biologickou ochranu. BIOAGENS - biologická ochrana rostlin.


Chemická ochrana rostlin. Ošetření se provádí na začátku úživného žíru brouků, cca v polovině dubna. Proti larvám lze aplikovat biologickou ochranu dravými parazitickými . Obecné zásady ochrany jahodníku před virovými a fytoplazmovými chorobami. Mezi nejvýznamnější škůdce patří květopas jahodníkový Anthonomus. Nosatci jsou 2-mm dlouzí, tmaví až černí.


Larvy jsou bílé, beznohé, zavalité, mírně prohnuté, s hnědou hlavou. Padlí jahodníku (Podosphaera aphanis) DZ Na listových čepelích (ale i na jiných pod vyšším tlakem a do srdéček) nebo biologická ochrana pomocí dravých roztočů. Dospělý jedninec je – mm dlouzí, černí nosatci. Květopas jahodníkový. Od května kladou samičky vajíčka do . Popis: Tmaví až černí 2-mm dlouzí brouci kladou svá vajíčka do květních poupat a následně nakusují i jejich stopky.


Může zničit až úrody. Nakousnuté stopky květních poupat. Larvy květopasů jsou napadány četnými druhy lumků a lumčíků, predátory v říši hmyzu.


Napadené části rostlin odstraňte, listí shrabejte, vše . Praktická biologická ochrana proti živočišným škůdcům Současný sortiment . Plodem jahodníku je souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku, tento plod. Přípravek hubí květopase jablo-. Aloe vera – komplex biologicky účinných hodnotných látek, který léčí,. Aby jste dosáhli osvěžení a ochrany pokožky, aplikujte spray na vybranou oblast . JAHODNÍKU hniloba kořenů. Příčina: houby Phytophthora cactorum a Phytophthora fragariae var.


Kontaktní fungicid na ochranu proti padlí na jabloních, révě vinné, jahodníku , okrasných rostlinách a dalších. Nové směry v ochraně proti obaleči jablečnému. Proti dřepčíkům škodícím na ředkvičkách, ředkvích a ostatní brukvovité zelenině můžeme použít netkanou textilii.


Tuto textilii můžeme také . Ochrana : používání zdravé sadby, jahodník na . PŘÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN. Použití přípravku v systémech biologické ochrany není možné. Insekticidní přípravek je určen k ochraně okrasných rostlin, ovoce a zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky