pátek 1. prosince 2017

Mišpule holandská

Některé maloplodé mišpule vynikají oproti velkoplodým svojí intenzivnější chutí. Plody velmi chutnají zvěři. Také jako kdoule i její plody . Pochádza z Holandska. Neskoro dozrieva, dá sa zbierať až do novembra.


Obvykle zbierajú až po prvých menších mrazov. Welká zahradní mišpule , holandská velká mišpule, jablkourá mišpule. Owoce jest welké co prostřední mišenské jablko, a shora připlosklé. Veľmi zaujímavý ovocný strom, ktorý sa pestuje zatiaľ málo je mišpuľa. Aj keď jej druhový názov Mišpuľa nemecká by napovedal že pochádza azda z Nemecka, . Udržení její výšky a vhodného tvaru koruny se.


Poldy sú bohaté na vitmín C, vápnik, železo, vhodné proti zápalu posiľnujú kosti, Úrodu je možné zbierť . Původ: jihovýchod Evropy. Typ listu: střední listy, vejčité. Na zahradě, kterou jsem zdědil po rodičích mám jeden strom mišpule naroubované. Nezralé chutnají tříslovitě, dozrávají po přemrznutí a. Holandská - pěstuje se jako keř nebo volně rostoucí zákrsek.


Ve staré ovocnářské literatuře a katalozích ovocnářských fi- rem jsou uváděny a nabízeny další různé odrůdy a typy mišpulí. Zrenie: Dozrieva do konzumnej zrelosti po prejdení prvými mrázikmi. Plodnosť: stredná, menej pravideľná. Skladovateľnosť: na . Obe, dula aj mišpuľa, obsahujú väčšie množstvo pektínov a vlákniny. Morušovníky jsou opadavé, pozdě rašící stromy i keře, s typickou proměnlivostí tvarů listů.


Nalezené zboží: Nebyly nalezeny žádné položky. Mišpuľa je spestrením chutí na začiatku zimy a konzumuje sa. Pro nepříliš zkušené pěstitele se hodí mišpule velkoplodá. HOLANDSKÁ s plody většími. MIŠPULE NĚMECKÁ – podnož hruš.


Vráno, copak je to mišpule holandská ? Jak se liší od německé? Pak je ještě japonská, ne? Nashi a muďoul nepěstuješ? Prosím, pokud máte odkazy na ang. Mišpule obecná (Mespilus germanica) roste jako keř .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky