čtvrtek 22. srpna 2019

Chladnomilné rostliny

U chladnomilných rostlin se vám na jaře zaručeně stane, že vysejete mnoho semen, ale vyklíčí jich pouze minimum. Chladnomilné pokojové rostliny. Mezi pokojovými rostlinami lze objevit řadu chladnomilných , které zkrášlí i. I v takových místnostech lze pěstovat pokojové rostliny.


Sázení chladnomilných rostlin je ideální na podzim. Podobně Hieke rozděluje pokojové rostliny na teplomilné, chladnomilné a středně náročné. Podle nároku na světlo lze najít skupiny různě náročných rostlin , . Semena mají silnou a tvrdou slupku, jejíž prostřednictvím mohou přežít zimu. V období mrazivých teplot. Další kategorií jsou chladnomilné rostliny vyžadující místo s teplotou až stupňů.


Tato teplota je vhodná pro mnohé rostliny mírného . Speciální požadavky vyžadují chladnomilné severské tučnice (P. algida, P. variegata, P. villosa). Tyto rostliny se někdy pěstují ve speciálních horizontálních. Většina běžně pěstovaných pokojových rostlin dobře snáší teploty mezi – 25° C, chladnomilné rostliny dávají přednost teplotám – 15° C. Prostřednictvím pokojových rostlin můžeme i uprostřed městského bytu vykouzlit.


Chladnomilné rostliny

Na severní straně můžeme bez obav pěstovat chladnomilné. Umístíte-li je i přesto do teplejších pokojů, mohou se vyvíjet až . Pěstování aloe vera nevyžaduje žádné zvláštní úsilí. Tato pouštní rostlinka je zvyklá na sucho, vydrží tak i několik dní bez zalévání a jiné údržby . Zcela ideální je pro jejich zimování pokojová teplota, což z nich činí nesmírně atraktivní rostliny z hlediska jejich nenáročnosti. Můžeme je totiž celoročně umístit na . Tajemné tropické květiny, královny květů, nejkrásnější z rostlin.


Plejonky a další chladnomilné orchideje. Rostliny vytvářejí skupinou hustých listů trsy, které připomínají pobřežní trávu. Chcete nakvétající rostliny úspěšně dovést do plného květu?


Chladnomilné rostliny

Jak pěstovat orchideje temperované a chladnomilné v listopadu a prosinci. Tipy na produkty, které vám při sázení nejen chladnomilných rostlin pomohou:. Některým rostlinám hrozí vymrznutí, pokud v půli února naraší a týden. Do této kategorie patří například rostliny rody Phalaenopsis nebo. Mezi chladnomilné orchideje náleží například rod Cattleya, . Velmi pozdní kyselká, která je nejznámější a. Kachničko na tomhle odkazu od Lenky, ale mám dojem, že višeň je zrovna menší než.


Právě chladnomilné rostliny potřebují ke svému klíčení nízké teploty. K těmto rostlinkám patří pivoňky, macešky, šalvěj, petrklíče, ale také máky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky