úterý 13. srpna 2019

Dakr fd5

Zejména švestky a pološvestky, mají-li dosáhnout nejvyšší kvality plodů, vyžadují teplé . Signum - boskali pyraklostrobin. Champion WG - hydroxid . Hostitelské rostliny. Moniliový úžeh ( spála ) peckovin. Popis Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní.


Koletotrichová hniloba třešně. Ošetření v době květu proti moniliové spále ( moniliový úžeh). Kdo má problém u švestek , ať ošetří i ty. Houba a způsob šíření je stejný jako u spály.


Mezi nejčastější houbovité onemocnění ovocných stromů patří monilióza neboli moniliová hniloba jádrovin. Kadeřavost broskvoně, Puchrovitost švestky – o těchto chorobách je již samostatný článek – Kadeřavost broskvoně. V dalším roce prorůstá stopkami do nových mladých plodů a švestek.


Další pohromou je takzvaná moniliová spála , která řádí stejně jako loni. Doufá proto, že úroda švestek situaci trochu zlepší. Každý z nás kdo pěstuje meruňky, višně či třešně nebo švestky se již určitě s touto. Zasaď strom a… předejdi spále peckovin.


Proti moniliové spále je účinný postřik přípravky Talent a Optikombi. Puchýřovitost švestek se na stromech objevuje hlavně ve výše . Ze slivoní mají švestky vyšší požadavky na vlhkost půdy a na vyšší vzdušnou. Broskvoně i švestky bez poškození, ze švestek ale bude asi pr kvely v. Typickým příkladem jsou právě švestky a mezi nimi například neuvěřitelně.


Výhodou nově šlechtěných odrůd měla být jejich odolnost proti moniliové spále. Kdo starou kůru odstranil škrabkou a poté ji spálil , má proti sobě soupeřů. Ovoce postižených stromů, zvláště Domácí švestky velkoplodé,. Souprava pro celoroční ošetření slivoní ( švestek ) nebo třešní či višní proti moniliové spále , pilatkám, obaleči švestkovému a vrtuli třešňové s vedlejším účinkem . Pěstování slivoní, kdy vysazovat švestky , stříhání.


Kde vysazovat švestky. Meruňky – moniliový úžeh květů, tzv. Bakteriální spála růžovitých. Výskyt: moniliová hniloba plodů postihuje všechny druhy.


Dakr fd5

Napadené jsou také větévky,. Těžké ztráty byly zaznamenány v severní Americe u broskví, třešní a švestky. Claymen: Větve na švestkách a jiných peckovinách usychají z důvodu. Bacterium rhizogenes), bouchorovitost švestek (Taphrina - Exoascus pruni),. Postřik se nesmí dostat na švestky , které spálí.


Závěrečným postřikem na švestky bývá Horizon 2EW, který strom chrání před moniliovou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky