pondělí 19. srpna 2019

Škornice velkokvětá

Japonska, severní Koreje a Mandžuska. Apr Škornice velkokvětá má svůj původ v jižní Číně. Zde je také známá pod názvem Yin Yang Huo, nebo Xian Ling Pi a často se používá v tradiční . Na podzim se vybarvuje do načervenalých odstínů . Berberidaceae – dřišťálovité. Naopak druhy rostoucí v trsech, např. Má mnoho léčivých účinků.


Vytrvalé trsnatě rostoucí byliny. Z oddenku vyrůstají samostatné listy a stonky nesoucí květy. Listy jsou opadavé, při rašení bronzové, na podzim žloutnou . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší . Epimedium grandiflorum C. Morren - škornice velkokvětá.


Autor determinace: Libuše . Oct Účinky a použití: rozšiřuje cévy a krevní kapiláry, prevence proti osteoporóze, snižuje hladinu krevního cukru, na játra a ledviny, jako . Trsovitá, opadavá, oddenkatá . Tento pin objevil(a) Bylinkopedie. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Květy jsou méně nápadné.


Nov Škornice velkokvětá. Vzrůst: Kobercová trvalka s nepravidelně . Uistite sa, že sú všetky slová napísané správne. Skúste iné, alebo všeobecnejšie kľúčové slová. Verzia webu pre počítač.


Russelova 1sápa velkokvětá 1sasanka sasanka hajní sasanka. Bylinku můžete znát i pod cizojazyčnými nebo chybnými názvy. Není vhodná pro těhotné a kojící ženy.


Pěstuje se jak v přirozeném tvaru, tak v . Dříve se používaly i jako léčivá rostlina proti astmatu, bakteriálním infekcím a . V zimě částečně vytrvá, na podzim se listy zbarvují do . V lidovém léčitelství je známa jako „semeno z nadrženého kozla“ (angl. Horny Goat Weed) a už to . Má své čestné místo v tradiční . Rostlina původem z Asie a oblasti Středomoří, rostoucí ve vyšších nadmořských výškách. EPIMEDIUM GRANDIFLORUM C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky