středa 26. dubna 2017

Agastache anýzová

Agastache foeniculum). Agathos znamená obdivuhodný. A obdivuhodná tato léčivá rostlina ze Severní Ameriky, jejíž listy mají příjemnou a . Na zahradě má využití také jako okrasná rostlina, její modrofialové květy lákají včely i motýly.


Kvete od července do září modro-fialovou barvou, která láká včely i motýly.

Listy příjemně voní . Má nádherné přesleny květů které přitahují motýli. Anýzová agastache a jeho příbuzní nabízejí vůni, barvu, chuť a krásu v zahradě. Medonosná, aromatická, atraktivní bylinka, trvalka. Rastlina kvitne kvetmi ľevandulovej farby. Je vhodná do bylinkovej aj okrasnej záhrady.


Trvalka a léčivá bylina. Mírně aromatická bylina s anýzovou chutí do čajových směsí i jako koření.

Czech: agastache anýzová. Krátkodobá, ale půvabná trvalka, vonná bylinka a medonosná rostlina. To je agastache anýzová a stojí za pozornost, nemyslíte? Lidové názvy: anýz yzop, jelení, prérijní či medvědí máta.


Původ a sběr: Domovinou agastache je Severní Amerika. Včelaři ji v této zde pěstují celá pole, aby . Tento druh s výraznou vůní . Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Tag Archives: agastache anýzová. Jméno rostliny je odvozeno od řeského agathos, což znamená obdivuhodný.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Rostlina z čeledi hluchavkovitých, modré květy. Jedlé listy, mají anýzovou příchuť a používají se na ochucení pokrmů . Jejich vůně láká motýly a včely, takže zahradu si můžete zpestřit. Hledáte agastache anýzová ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . Použití Z listů lze připravit, jak studený, tak teplý nápoj s osvěžující vůní po .

Praha, botanická zahrada Na Slupi 24.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky