úterý 25. dubna 2017

Modřín šišky

Drobné vejčitě kulovité nerozpadavé šišky dozrávají na podzim. V České republice je v Jeseníkách původní modřín opadavý (Larix decidua),. Popis: Šišky modřínu opadavého.


Cena je uvedena za ks. Slouží pro dekorativní účely.

Skladujte v suchu a temnu. Rozměry: Průměr: cca - cm. Mladé modřínové šišky. Semenné šupiny kožovité s nepravidelně vlnitým okrajem, alespoň ve spodní polovině šišek.


Porovnej šišky modřínu se šiškami ostatních . Tyto šišky nepatří mezi ty, které po vysemenění hned padají . Pupeny malé, kulovité až kuželovité. Letorosty rýhované s poněkud vyniklými listovými polštářky, brachyblasty krátké, roční přírůsty nezřetelné.

Ještě před rašením jehlic (listů) modřín kvete (často už v březnu). Květenství tvoří žlutavé šištičky (samčí) a červeně zbarvené šištice (samičí). Na krátkých výhoncích jsou jehlice směstnané do svazečků. Modřín , svazeček jehlic v detailu.


Pro modřín sledujeme tyto jarní a podzimní fenofáze:. Velikost šišek je různá dle ekotypu modřínu. Dekorační modré modřínové šišky vhodné na zimní a vánoční zdobení a aranžování, na výrobu věnců a květinových vazeb.


Růst : dožívá se až 5let. Ekologie: Světlomilná dřevina značně trpící zastíněním. Z nich se vyvíjejí drobnější šišky , které po dozrání zůstávají na stromě, kde . V katalogu nemáme podrobnější informace o modřín šišky. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Strom až m vysoký, kmen rovný až do špičky koruny sahající, koruna štíhle a později široce kuželovitá, . V době květu je modřín velice malebný, šišky vydrží na stromě i několik let.


Stáhnout Šišky modřínu stock vektory z nejlepší agentury vektorové grafiky s miliony prémiových vysoce kvalitních royalty-free stock vektorů, ilustrací a klipartů. Dřevo modřínu opadavého. Vyplňte „nejsem robot“: Věnec menší z modřánových šišek a slaměnek zdobený kytičkou a stuhou.

Klepnutím na, modřínové šišky , Larix, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky