pátek 28. dubna 2017

Jak se zbavit třásněnky

Podívejte, jak se jich zbavit bez chemie! Trápí vaše rostliny nezvaní hosti? Ráda bych se dozvěděla, jak se zbavit třásněnek ? Když používáme pojem třásněnky , máme na mysli širokou skupinu hmyzu z řádu třásnokřídlí (Thysanoptera). Protože ve slinách třásněnek jsou . Jak se zbavit třásněnek ? Jakmile se třásněnky objeví, lze proti nim bojovat i pouhou vodou.


Podržte rostliny opatrně nad vanou a opláchněte všechny listy . Právě tím se poškození třásněnkami liší od poškození roztoči, které na napadených listech způsobují podobné příznaky, ale bez kapek trusu. Actellic SOEC), ovšem třásněnky jsou odolné vůči většině insekticidů. Přezimovat mohou v podstatě všechna vývojová stadia, . Zbavit se jich můžeme pokropením rostliny a následně pravidelným.


Uplně nechutně mi napadla dieffenbachii, listy. Máte nějaké vlastní zkušenosti jak se jich zbavit ? Co ten Nimbový olej zmíněný v tomto vlákně? Víte, jak se bránit proti nebezpečným škůdcům pokojových rostlin? Každopádně si přečtěte článek, abyste to měli 100 . Mšice, molice, třásněnky nebo svilušky patří k nejčastějím škůdcům ovocných dřevin,. Pro hubení svilušky a třásněnky doporučujeme použít přípravek PROTI SVILUŠCE A TŘÁSNĚNCE (Vertimec).


Tato třásněnka způsobuje značné škody na hrachu, ale i bobu. Listy ( především vrcholové), lodyhy, výhonky, poupata a lusky vlivem sání třásněnek žloutnou, deformují se, scvrkávají a vadnou. Přečtěte si veškeré aktuální informace o tématu třásněnky - nejnovější články, aktuality, fotografie, videa.


EC,TALSTAR 10EC, MOSPILAN 20SP. Tělo třásněnky je štíhlé, zpravidla ploché, zbarvení může být tmavohnědé nebo černé, ojediněle žlutavé. Třásněnky ale už získaly značnou resistenci k pesticidům. Poradíme jak se jich zbavit.


Své rostliny můžete zbavit vlnatek tak, že je setřete starým zubním. Rostliny poškozují vysáváním štáv a vyjímečně přenášejí i choroby. Při silném výskytu dochází ke zpomalení růstu rostlin a výnos klesá.


Na listech jsou stříbřitě bílé skvrnky po sání třásněnek , v okolí jsou černé . Pěstování mečíků a nové poznatky o boji proti třásněnce. V některých oblastech třásněnky (malý asi mm černý hmyz)způsobují značné škody . Vám pomůže se ho zbavit. Modré zabírají na třásněnky.


Ze všeho nejtěžší je zbavit rostliny puklic. Povrch těla těchto škůdců je . Je dobré přípravky střídat, třásněnky jsou velmi odolné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky