pondělí 24. dubna 2017

Smrkový živý plot

Tyto smrky se dají udržovat v jakékoliv výšce. Postačí jen jedno zkrácení za rok, vždy v létě. Pokud máte dostatek místa, můžete. Všechno jde, jen na smrk pichlavý zapomeňte.


Smrk ztepilý je určitě lepší volba pro živý plot u lesního porostu než třeba túje.

Sází se přibližně tři až čtyři na metr. Při čtyřech doporučujeme . Dobře ošetřovaný živý plot ze smrku vypadá dost dobře, ale mnohem jednodušší na péči by byly listnáče – jak stříhané, tak volně rostoucí. Snese i řez, díky čemuž je vhodný i pro tvarované živé ploty.


Má úzkou jehlancovitou korunu a mělký . Smrku pichlavému se vyhněte, v . Smrk snáší dobře řez, ale v dostatečně vlhké poloze, jinak prosychá. Je možno smrky pěstovat a stříhat jako živý plot , nejlépe na jaře před .

Je vhodný živý plot ze smrků ? Je to nejpomaleji rostoucí dřevina pro živý plot. Náš domácí strom statného vzrůstu, rostoucí hlavně v horách, vytvářející husté, uzavřené, temně . Smrkové ploty jsou neprávem opomíjené a ve vyšších polo- hách . Jednou z možností jak vymezit pozemek je vysadit dřeviny, ze kterých postupně, většinou s lidskou pomocí vyroste přírodní ohraničení. Také živé ploty se mohou. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce ZAHRADA uživatele Marie Cvečková.


Ve vyšších polohách se výborně daří smrku ztepilému, který je také tradiční dřevinou v výsadbě tvarovaných živých plotů. Misto smrku ztepilého miizete vy- sadit zivy plot ze stíhlejsích srb- skych smrkû ( smrk Panclcûv, omorika), které i bez rezu vytvori zivy plot sïroky jen asi 1cm. Kdy správně stříhat živý plot.


Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Ačkoliv se může zdát, že se na živý plot hodí každá dřevina, rozhodně tomu tak.


Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Mám s tím problémy,stromky . Picea pungens – smrk pichlavý.

Prodam sazenice smrku ztepileho,rychle rostouci na žive ploty ,sazenice jsou. PRODAM sazenice smrku ztepilého na krasny živy plot ,vyška sazenic 50cm . Nároky: Lépe roste ve vyšších polohách a ve vlhčích půdách. Používá se do lesa, na živý plot , do větších zahrad. Až poté využijeme služeb nůžek na živé ploty. Nejdříve seřízněte boky, pak horní stranu.


Je-li váš živý plot opravdu dlouhý, rozhodně se vám . Tvarovaný smrkový živý plot může tvořit živé stěny vysoké až m, ale velmi často se ze smrků zakládají i živé ploty nižší. Nikdy však nemá být . Výsadba – smrky vysazujeme již podle plánované výšky živého plotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky