úterý 19. září 2017

Cibuloviny k řezu

Cibuloviny k řezu

Předjarní a jarní cibuloviny , které dodají zahradě barvy. Venkovní výsadby pro řez květů. Zahrady o větší ploše bývají zpravidla rozděleny na dvě části.


Cibuloviny k řezu

Vedle ozdobné zahrady umístěné přímo u budovy nebo v její . Rychlené cibuloviny (tulipány, narcisy). Zvláštní skupina využívaná ve vazačství. Coby doplňkový materiál do kytic a vazeb. Využíváme je jako zahradní květiny, květiny hrnkové a květiny k řezu.


Dospělá cibule hyacintu je více- letá. Skládá se z apexu, až obalových listů (suknic) a. Většina zimovzdorných cibulí a hlíz může zůstat v zemi po více let. Abychom jim to umožnili, je výhodné naplánovat cibuloviny k patám stromů nebo jako . Cibulky tulipánů, cibulky lilií, cibulky bledulí, cibulky sněženek, cibulky hyacintů, cibulky řebčíků, cibulky modřenců, cibulky krokusů, cibulky . Už při výsadbě na záhony bereme v potaz, že budeme květy používat k řezu a proto je lépe cibuloviny určené k tomuto účelu vysazovat na . V tomto případě doporučujeme květy uříznout ještě před.


My Vám nabízíme cibuloviny , na které je radost pohledět. Najdete u nás také hlíznaté rostliny a jejich . Růže k řezu vytváření fenomenální květy na dlouhých stoncích, které jsou báječné do vázy nebo do kytic. Růže v krásných barvách a barevných kombinacích . Tulipány, krokusy, česnek a hyacinty jsou typické, na jaře kvetoucí cibuloviny. Existuje mnoho odrů které se hodí k řezu , jako jsou jiřinky a kosatce. Některé cibuloviny , zejména ty drobné, si můžeme doma, v bytových.


Nejde pochopitelně o klasické rychlení cibulovin na řez květů, které vyžaduje pěstební . Pokud je budete řezat v zimě, odstraníte i to nejdůležitější - květy, které by na jaře keře zdobily. A co s jarními cibulovinami , jako jsou s narcisy, . Nádherně kvetoucí cibuloviny rostou v každé zahradní půdě ! U cibulovin určených k řezu je vzdálenost mezi nimi na záhonu větší než u rostlin vysazovaných pro okrasu na menším prostoru, kdy nám jde zejména o bohatost . Podzim je hlavním obdobím výsadby jarních cibulovin , ideální pro většinu je říjen. Věnujeme pozornost doplňujícímu řezu keřů. Odstraníme plané výhony, vlky, které poznáme podle odlišné barvy a tvaru listů a ostnů.


Cibuloviny k řezu

Pokračování textu…) číst . Cibule tulipánů - Tulipán Angelique - cibulky tulipánů - podzimní cibuloviny - ks. Tulipán Flamming Parrot - kvalitní cibulky z Holandska - vhodné k řezu. K řezu se hodí především rostliny s pevným a dlouhým stonkem.


Mezi letničkami k řezu patří k oblíbeným mnohé astry čínské (Callistephus chinensis), hledíky. Barva je růžová s tmavšími proužky. Cibulovina s květy na vysokých stoncích. Kvete v průběhu podzimu.


Cibuloviny k řezu

Hloubka výsadby je 8-10cm. Nejvhodnější pro rychlení. Nejjednodušší cestou, jak rozveselit byt v předjarním období, jsou rychlené cibuloviny.


Nejčastěji jsou to mini narcisy, hyacinty a . Dosahuje výšky až cm . Jarní cibuloviny je třeba sázet do země již v září či v říjnu. Speciální kultivary jsou vyšlechtěné k rychlení do bytů, jiné k řezu. Hodí se především k řezu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky