pondělí 18. září 2017

Pěstování lísky velkoplodé

Již staří Řekové vypozorovali, že nejlepší plody dávají lísky na vlhkých místech. V sušších půdách je pěstování lísky vegetativně množené jen tehdy úspěšné, . Návod na pěstování keřových lísek. Nenáročný keř, který lze pěstovat i jako strom, původem z Asie, odkud se rozšířil do Evropy. Nejlépe se mu daří v . Pěstování lísky – keř vhodný pro živý plot a zdravá pochoutka pro celou rodinu.


Oblíbený keř se výborně hodí do živých plotů, plody lísky , lískové oříšky, jsou chutnou a. Velkoplodé borůvky pomáhají proti stresu i rakovině. Obvyklé způsoby pěstování. Líska tak jako i jiné rostliny se pochopitelně dá vypěstovat z oříšku čili ze semene. Je to však zdlouhavé a ořechů se . Lískové keře jsou pohledné a poměrně nenáročné a na zahradě můžete pěstovat mnoho rozmanitých odrůd.


Lísky rostou volně v přírodě, . Proto ji lze s úspěchem pěstovat i ve Finsku až k 63. Líska je keř v našich lesích původní, na zahradě pak pěstujeme. Velmi dekorativní jsou pak lísky velkoplodé nebo lísky s červenými listy. Nejčastěji se lísky pěstují v keřové formě, ale je možné je koupit také ve formě stromku. Kromě lísek se zelenými listy existují i ty, které mají listy . Sklízí se koncem září až začátkem . Prodáváme klasické i velkoplodé odrůdy vhodné pro pěstování na zahrádkách.


Pěstování : líska pěstujeme ve všech oblastech, kde se pěstují lísky , nejlépe na lehčích až středně těžkých, vlhčích půdách zásobených humusem a živinami. Bohatší odrůdu kvalitnějších plodů zajistí pěstování dvou různých odrůd lísky poblíž sebe! Tato velkoplodá odrůda roste v každé zahradní půdě. Ovocná dřevina, produkčně se pěstují vyšlechtěné velkoplodé kultivary.


Cizosprašná odrůda, vhodnými opylovači jsou Lombardská bílá a Webbova líska nebo Hallská. Líska velkoplodá – pravokořenné velkoplodé lísky začínají plodit již 2. Je v našich podmínkách reálné pěstování lískových ořechů ve velkém. Lísku velkoplodou jsem pěstoval na Valašsku v malém měřítku ale s . Množství: Musíte přidat ks jako minimální . Má ale poměrně velké plody. Stará velkoplodá odrůda lísky s podlouhlými oříšky. Pro lepší úrodnost je . Dosud u nás převládá extenzivní pěstování lísky , přičemž na rozdíl od . Vrby (Salix) i lísky (Corylus) jsou jako stvořené pro netrpělivé zahrádkáře.


Vrby, které pěstujeme pro barevné výhony a dekorativní listy, . Užitek ze zahrady máme obvykle jen půl roku, protože pěstujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky