středa 27. září 2017

Motýlí housenky

Trvalka velká, Dianthus gratianopol. Pokryvná trvalka , původem ze severozápadní Evropy, je nepostradatelným druhem ve skalkách. Stále zelená kobercovitá trvalka v růžových a červených odstínech.


Prodám - mini karafiát hvozdík skalkový trvalka , lokalita Chomutov. Rychle se rozrůstá a nasazuje spousty.

Sběr: Květy sbíráme od června do září. Nehodí se pro pěstování v truhlících a . Tradiční dvouletka, která na stanovišti vydrží i více let. Bohatě kvetoucí odrůda kompaktního . Díky četnému vysemenění se chová v podstatě jako trvalka. Má rád slunce a vápnitou půdu.


Hvozdík bradatý ´BARBARINI RED PICOTEE´, kont. Je vhodný k chalupě, protože nevyžaduje .

Darovaný hvozdík - letnička, dvouletka, trvalka ? Dianthus caesius-gratianopolitanus je velmi dobře rostoucí druh, který se vyskytuje v přírodě v mnoha formách. Mnoho jeho křížencý . Tato odrůda se však jako trvalka pěstuje pouze ve své domovině, u nás je letničkou. Patří do čeledi hvozdíkovité . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Výhodná cena od Kč s. Nádherně kvetoucí trvalka , která neudělá na žádné zahradě ostudu! Hodí se pro řez do vázy. Balení obsahuje 3semen.


Kobercovitá trvalka s drobnými tmavě růžovými květy obohatí na jaře každou skalku, květinovou zeď i nádobu. Záhonkový hvozdík (karafiát). Popis: Středně vysoká trvalka do trvalkového záhonu. Ke krásným druhům patří například hvozdík alpský (Dianthus alpinus),. Vděčná trvalka našich babiček slaví návrat: plamenka čili floxa.


Některé rody ( hvozdík zahradní) jsou ve své domovině trvalky, u nás se však pěstují jako jednoleté i jako dvouleté rostliny.

Jsou to holé nebo chlupaté byliny s. Růstová forma: trvalka , chráněná, obyvatel skalních puklin Stanoviště: spáry ve zdech,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky