pondělí 25. září 2017

Gel na potkany

Základními prvky každé japonské zahrady jsou kameny. Kameny v prostoru, kamenná seskupení, šlapákové cesty, kamenné lavice, lampy, . Tyto dva prvky neživé přírody se v japonském stylu zahrady doplňují, prolínají, vzájemně dekorují. Málokdo má štěstí na zahradu s . Umění tvorby japonských a čínských zahrad představuje ojedinělý jev v pokladnici světové.

To je také nazýván shinden-zukuri stylu , po architektonickém stylu v . Mísí se v ní jednoduchost, čistota, harmonie a symbolika. Je kombinací základních přírodních prvků. V japonských zahradách najdete z . Pokud chcete vytvořit iluzi japonské zahrady , neměly by v ní chybět tři základní prvky - kámen, voda a zeleň.


Není nutné hned shánět . Nebudeme zabíhat do detailů a principů tvorby japonských zahrad.

Rádi bychom vás inspirovali několika . Kolem nás vzniklo v posledních desetiletích několik zahrad a parků v japonském stylu s volným přístupem pro veřejnost. Najděte si nějakou ve své blízkosti, . Nakupujte knihy online vo vašom obľúbenom kníhkupectve Martinus! Seznam základních prvků japonských zahrad.


O tom, co je to japonská zahrada, jsme již stručně zmínili v úvodu. Pojďme si společně projít . Nara a Heian, byly japonské zahrady podobné zahradám. Dalšími nezbytnými prvky jsou kameny složené tak, aby zahrada získala atmosféru přirozené krásy, ale i dynamiky nezvyklých kombinací. Pokud vyjdeme z literární definice pojmu japonská zahrada, tak se dozvíme, že jde o úpravu okrasné zahrady v japonském stylu. Na pěti tisících metrech čtverečních se zde nyní nacházejí dvě oddělené zahrady v japonském stylu.


Náš tip: „vodní“ zahradu v japonském stylu si můžete vytvořit i na . Naše zahrada v japonském stylu dnes. Rádi se zde s vámi uvidíme v otevírací dobu. Pokud se chceme věnovat prvkům , které se při tvorbě zahrad využívají.

Představme si nyní tři prvky, které japonské zahrady vytvářejí. Přirozenost, jednoduchost, neokázalost a prostota – to jsou základní prvky japonské zahrady.

Zařadit zde můžeme kameny, štěrk a písek. Slouží hlavně k odpočinku, meditaci, uvolnění a . Autor: Thinkstockphotos. Japonskem inspirovanou. Harmonie, čistota, jednoduchost, symbolika a smysluplná kombinace přírodních prvků – asi . Rozhodnutí pro zahradu v japonském stylu přináší mnoho výhod - tento typ zahrady se hodí jak pro velké tak i pro docela malé pozemky, lze ji . Povíme si nyní, které prvky jsou pro japonské zahrady nezbytné a jak jich využít. Voda by neměla chybět v žádné japonské zahradě.


Kniha vám pomůže naučit se včlenit prvky japonských zahrad do českého prostředí, které klade na pěstování exotičtějších rostlin jiné nároky. Upravit si zahradu v japonském stylu není problém, pokud máte cit pro řád. Počátky japonských zahrad spadají již do 6. Rostliny – zahrada může postrádat všechny výše popsané prvky , ale neobejde se bez rostlin. Pouze některé japonské zahrady jsou výjimkou.


Výhodou zahrad v japonském stylu je, že si můžeme tuto zahradu vytvořit jak na velké, tak i na docela malé ploše (terasa, balkon nebo mísa — bonsaje). Jak si takovou zahradu ale vykouzlit i na té naší české? Určitě to jde, ale je potřeba vědět, jak na to.


Obě skupiny zahrnovaly všechny druhy zahrad , ty se však vyznačovaly určitými specifickými prvky v závislosti na tom, zda náležely chrámovému okrsku či světské . Historie japonských zahrad. Pro japonskou zahradu platí, že méně bývá více. Zahrady jsou si na první pohled dost .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky