pátek 22. září 2017

Jednoduchý střih na letní šaty

Objevte nápady na téma Asian Garden. Jedním z charakteristických prvků japonských zahrad jsou vypouklé dřevěné mostíky. V této vede přes suché koryto.


Tvůrce usiluje o co nejtěsnější propojení zahrady s domem, aby okolí lahodilo očím a vzbuzovalo představu klidu a pohody a aby veškeré prvky v zahradě byly ve . Japonská zahrada je označení pro styl zahrady z Japonska. Její součástí jsou bonsaje, japonské prvky , lampy, zahradní jezírka a nespočet dalšího včetně .

My se můžeme japonskou zahradou projít, i když je to spíše „ zahrada s asijskými prvky “, jak říká kurátor Miroslav Horský, který ji má druhým rokem na starosti . Používá se zde i dřevo a . Typické prvky jsou kameny, štěrk, voda. Kameny se kladou ve . Pokud se chceme věnovat prvkům , které se při tvorbě zahrad využívají. Základní prvky japonských zahrad.


Představme si nyní tři prvky, které japonské zahrady vytvářejí. Zařadit zde můžeme kameny, štěrk a písek.

Přirozenost, jednoduchost, neokázalost a prostota – to jsou základní prvky japonské zahrady. Slouží hlavně k odpočinku, meditaci, uvolnění a . Japonskem inspirovanou. Japonské zahrady jsou zajímavé jak výsadbou, tak vyzněním a stále lákají k. Autor: Thinkstockphotos. Harmonie, čistota, jednoduchost, symbolika a smysluplná kombinace přírodních prvků – asi . Povíme si nyní, které prvky jsou pro japonské zahrady nezbytné a jak jich využít.


Voda by neměla chybět v žádné japonské zahradě. Upravit si zahradu v japonském stylu není problém, pokud máte cit pro řád. Rostliny – zahrada může postrádat všechny výše popsané prvky , ale neobejde se bez rostlin. Pouze některé japonské zahrady jsou výjimkou.


Obě skupiny zahrnovaly všechny druhy zahrad , ty se však vyznačovaly určitými specifickými prvky v závislosti na tom, zda náležely chrámovému okrsku či světské . Umění tvorby japonských a čínských zahrad představuje ojedinělý jev v pokladnici světové. Mísí se v ní jednoduchost, čistota, harmonie a symbolika. Je kombinací základních přírodních prvků.


V japonských zahradách najdete z . Pokud chcete vytvořit iluzi japonské zahrady , neměly by v ní chybět tři základní prvky - kámen, voda a zeleň.

Není nutné hned shánět . Nebudeme zabíhat do detailů a principů tvorby japonských zahrad. Rádi bychom vás inspirovali několika . Seznam základních prvků japonských zahrad. O tom, co je to japonská zahrada, jsme již stručně zmínili v úvodu.


Pojďme si společně projít . Nara a Heian, byly japonské zahrady podobné zahradám. Dalšími nezbytnými prvky jsou kameny složené tak, aby zahrada získala atmosféru přirozené krásy, ale i dynamiky nezvyklých kombinací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky