pátek 16. března 2018

Dochan psárkovitý ´vousatec´

Pennisetum alopecuroides dochan psárkovitý , vousatec. Tvoří husté trsy ve tvaru . NÁROKY NA SLUNCE ‎: ‎slunce DOBA KVETENÍ ‎: ‎srpen - září BĚŽNÁ VÝŠKA ‎: ‎0. Dochan_psárkovitý cs.


Elegantní druh nižší trávy, která připomíná fontánu úzkých zelených listů.

Unikátní nižší, kompaktní dochan s širšími zelenými listy a mohutnými hnědo černými klasy. Velmi atraktivní travina, která kvete od konce května zajímavými květy. Roste v trsech a dorůstá do výšky cm. Má ráda sluníčko a suché písčité půdy.


Asie, Evropy i ostatních světadílů. Hustě rostoucí trsy a výrazné . Snáší slunné stanoviště s dobře odvodněnou půdou.

Nutné zastřihnout na 5-10cm zjara než začne . Kontejnerovaný 5l kont. Pochází z Asie a Austrálie a je . Na konci léta kvete . Středně vysoká elegantní tráva s hustým trsy. Máme pre Vás však niekoľko tipov: Skúste sa pozrieť, či nemáte v hľadanom slove . Vzrůst: Široké trsy s velmi dlouhými, úzkými . Patří k podzimním travinám trvalkových záhonů, lidově se mu říká vousatec. Počet ks na m - ks. Mrazuvzdornosť, -28°C.


Raší pozdě, někdy až v průběhu května. Nádherná dekorativní tráva, která miluje sucho a dobře tedy poslouží tam, kde není vody na zálivku nazbyt. Dorůstá výšky - 1m v trsech.


Nad úzkými šedozelenými listy se . O něco výstižnější je lidové označení vousatec. Popis: POPIS : kompaktní, středně vysoká tráva - m, kvete od srpna .

Oblíbená okrasná travina se zajímavým květenstvím. Tento kultivar dosahuje . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od 1Kč s . Vousatec tvoří husté trsy ve tvaru přetékající fontány, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky