čtvrtek 15. března 2018

Kokoška pastuší tobolka plod

Patří do čeledi křížatých neboli brukvovitých. Dvouletky abecedazahrady. Všeobecně se považuje za obtížný plevel. Najdeme ji na polích, zahradách, v rumištích i parcích. Místa výskytu: Vyskytuje .

Capsella bursa-pastoris. Plod , semeno a šíření. Podzemní orgány a klonalita. Karyologie Původ taxonu. Ekologické indikační hodnoty. Stanoviště a sociologie. Rostlina dorůstá do.

Léčivá rostlina s poetickým názvem kokoška pastuší tobolka , latinsky capsella bursa pastoris, patří mezi vcelku nenápadné léčivé rostliny, nenáročně rostoucí . Kokoška , pastuší tobolka. Tak třeba kokoška pastuší tobolka , neboli caspella bursa-pastoris, roste všude. Vyroste takřka přes noc a navzdory tomu, jak na ni nahlížíme . Druh zboží, Doplněnk stravy. Latinský název, Herba bursae pastoris . Obsahují jemně mletou nať.


Tento produkt byl uveden na trh jako doplněk stravy. Složení: Bursae pastoris herba. Zpracoval: Václav Dvořák. TobolkA , capsula, Zafáře, plod kožnatý neb mázdřitý neb dřevnatý, w chlopně hwězdowitě.


Pastuší tobolkA , bylina, ginak: kokoška , Thlaspi bursa pastoris, Linn. V lidovém léčitelství se kokoška používá ke stavění krvácení, např. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší.


Celý název této bylinky léčivky zní kokoška pastuší tobolka.

Přestože mezi lidmi není tolik známá, je velice cenná. Lidé ji často považují za obtížný plevel, neboť . Zevně se kokoška pastuší tobolka používá ve formě obkladů při poraněních a pohmožděninách. Natě kokošky upevněte převazem.


Sbírá se plod , kořen i list. Využívá se při léčbě střevních. Růžovité Rosaceae 27.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky