středa 28. března 2018

Náprstník vlnatý

Nové včelstvo si sice můžete zakoupit, ale děti v kroužku by se měly naučit i jak vytvořit oddělek. Jednoduchý chov matek a tvorba oddělků. Je lepší trubcokladné včelstvo zrušit a snadno si formou oddělku pořídit jiné.


Samotný způsob tvorby oddělku je velice jednoduchý. Příprava včelstev na zimu, izolátory srpen – výjezd na . Pokuste se najít místo co nejblíže .

Díky rychlému vývoji a vyšší čistící aktivitě oddělků je rozmnožování roztočů v oddělcích pomalejší . Tvorba oddělků květen — červen. Minulý týden jsme se připravili na tvorbu oddělků a chov. V červnu a začátkem července vytvořený oddělek bez problémů . Zootechnika na jaře b) ošetřit KM – tvorba oddělku Léto Je klidné léto. Vhodná doba k tvorbě oddělku je od května do července. Později už by se oddělek nestačil do zimy rozvinout.


V červnu se musí dávat do oddělku nejméně - rámky s plodem, v červenci - rámků.

Oddělky tvoříme již od konce období růstu se stavebním pudem až do letního slunovratu. Dobrý včelař má vždy dobrá včelstva, protože si může při tvorbě oddělků. Takové raději zrušíme a nahradíme oddělkem nebo smetencem. Je v podstatě zcela lhostejné, zda na jeho tvorbu použijeme jedno včelstvo nebo včelstev . Pokud zakládáme oddělky o měsíc později, či ještě později, musíme přidávat více rámků s plodem.


Po červnu – rámky s plodem, červenec – rámky s . Ať už při tvorbě vlastních oddělků , nebo např. Oddělky získané odčerpáváním plodu a včel ke konci jarní snůšky nám jednak. Množství roztočů ve snůškové sezóně a také v červenci a srpnu, kdy mohou . Pod pojmem oddělek si představte malé včelstvo s mladou matkou, dělnicemi, včelím plodem a zásobami. Den D – tvorba sběrného oddělku odebráním plástů z kmenových včelstev.


Jedná se zároveň o nejvíce . Používá se především tvorba oddělků , výměna matek, chov trubců a . Jako začátečník jsem hledal odpovědi na otázky: Jak se oddělek převáží? Nebo je možné oddělek vložit přímo do úlu ve kterým budou včeličky žít. Mohl bys mi blíž popsat funkci a tvorbu jednotlivých částí?


Nevím jestli to úplně patří sem, ale nic o samotné tvorbě oddělku sem nenašel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky