čtvrtek 19. září 2019

Kokoška pastuší tobolka herbář

Capsella bursa-pastoris - kokoška pastuší tobolka. Slovensky: Kapsička pastierska. Brassicaceae - brukvovité (křížaté).


Když ji nepotřebujete, tak vlastně tuto rostlinku nevidíte vůbec rádi. Jakmile se někde vyskytne, rychle vám zaplevelí . Kvetoucí nať kokošky jako bylinná droga se sbírá kdykoliv během vegetačního období.

Vyhledávání produktů. Rozsáhlá encyklopedie působení bylin. Výskyt: Je rozšířená pro svoji nenáročnost. Kokoška pastuší tobolka. Roste u cest, na polích, v zahradách, na loukách a březích řek a jezer.


Patří do čeledi křížatých neboli brukvovitých. Brukvovité (křížaté). Thlaspi bursa-pastoris L. Kdo by neznal kokošku pastuší tobolku a kdo .

Bílé až narůžovělé květy rostou v hroznovitém květenství. Plod je trojhranná šešulka. Při krvácení z nosu, střev, . Drogou je nať Herba bursae pastoris, která se vnitřně užívá pro zmírnění děložního krvácení, při silné menstruaci, také . Více informací o zdravotních účincích byliny najdete v našem herbáři. Tento herbář je spolufinancován . Roste v polních porostech, na suchých náspech, okrajích cest, rumištích. Může tvořit i souvislejší porosty.


Přízemní listy jsou . Lokalita:zahrada, Odry. Léčivá rostlina s poetickým názvem kokoška pastuší tobolka , latinsky. Dalším uváděným působením ve starých herbářích je stimulace srdeční činnosti. Všechny uvedené rostliny mají naleziště v. Vyplavuje močový písek, působí protizánětlivě, posiluje ochabující svaly. Dobře pomáhá při tak častém ženském krvácení.


Vnějším i vnitřním krvácení. Zastavuje krvácení, což se využívá . DIY ~ Herbal Remedies for the Cold Season Part II. Bezová ŠťávaZahrady ChřipkaSodasZeleninová Zahrada.

Ah, here I am sniffling away from a wee cold given . Rámeček na vylisovanou rostlinu: KOKOŠKA PASTUŠÍ TOBOLKA.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky