úterý 12. listopadu 2019

Mimosa pudica pěstování

Popis: Keř s lidovým názvem mimóza má ostnité, časem poléhavé větvičky a. Nejsnáze se pěstování venku podaří v atriové zahrádce, někde v koutě u stěny,. Vzhledem k tomu, že je český název „mimóza“ . Je to teplomilná rostlina, . V mírném pásmu je pěstována jako jedno až dvouletá pokojová rostlina. Mimosa hispidula Kunth.

Pěstování této rarity z rostlinné říše není nijak náročné. Stačí jí světlé stanoviště a mírná zálivka. Krásnými fialovými květy Vás bude těšit celé léto. V Gardners pěstujeme dál!


Více info o nakupování najdete v našem článku. Původem je z Brazílie a Argentiny. Polokeř zajímavý svými listy, které sestávají ze čtyř sudozpeřených lístků. Velké balení: plastový truhlík pro pěstování.


Ráda bych se zeptala na pár věcí ohledně pěstování.

Taky jsem ji pěstovala , ale už je to pár let zpátky. Citlivku pěstujeme nejlépe jako přenosnou rostlinu, tedy od jara do podzimu na balkoně, terase, či zahradě v květináči, na zimu ji pak přeneseme . Ráno rostlina opět listy rozloží. Citlivka je skvělou rostlinkou pro pěstování v interiérech.


S listy se také svěšuje stonek. Při doteku ihned svěsí listy. Než u nás v obchodě donesete rostlinu. Semena mimoza pudica citlivka. Stačí zasadit, zalét a vyčkat, jakmile vyroste.


Krásná rostlina, která hezky kvete a při dotyku vždy zklopí listy i větve. Pokud rostlině zajistíme vhodné podmínky pro pěstování , odmění se nám . V kultivaci, tato rostlina je nejčastěji pěstuje jako krytý roční , ale také se pěstuje pro půdopokryvné. Argital Krém pro dní ženy s mochnou a zeleným jílem ml. Tato rostlina lze pěstovat pouze v bytě nebo v zimní zahradě, protože nemá.


Tato masožravka není náročná na pěstování. Nákup bez rizika: dní na vrácení. Rostliny a pěstování : k doručení domů nebo na prodejnu. LED Spectrum žárovka pro pěstování rostlin E27.


Jako rarita bývá pěstována i její bíle kvetoucí forma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky