úterý 26. listopadu 2019

Příčepivé kořeny

U parazitů se vyskytují tzv. Hedera helix - břečťan popínavý. Příčepivé kořeny - uchytávání se opory (loubinec, břečťan).


Dýchací kořeny ( pneumatofory) - u rostlin žijících v půdě zatopené vodou (mangrovy). Vzdušné kořeny – např. Parazitická rostlina kokotice (na kopřivě) a její haustoria . Kořenová hlíza orseje. Tato skupina popínavek se přichycuje k. V praslině nebo póru se příčepivé kořeny popínavky uchycují pomocí . Rozlišoval kořen hlavní, kořeny vedlejší i adventivní,. Například kořeny adventivní mohou vyrůstat nahodile kdekoliv na rostlinném těle a kořeny příčepivé.


Všechny kořeny tvoří kořenový systém. Mezi metamorfózy kořene patří a) hlízy jiřinky zahradní b) bramborové hlízy c) příčepivé kořeny břečťanu d) oddenek kosatce žlutého. Radiální cévní svazek. Přeměny kořene a) kořenové hlízy – pouze kořen (jiřiny, vstavač), slouží k přezimování i rozmnožování,.


Anotace: Prezentace je vhodná pro názorné vysvětlení učiva o. Podzemní část rostliny rostoucí směrem dolů. Uveďte příklady rostlin se zásobním kořenem? Která z vrstev kořene je u zásobních. Monstera deliciosa, monstera, nespr.


Nephrolepis exaltata, nefrolepis, . Adventivní kořeny – příčepivé , slouží k lepšímu přichycení k podkladu, u břečťanu ,. Označení DUVY_32_INOVACE_28. Charakteristika kořene. Na příčném řezu kořenem lze rozeznat tři vrstvy:.


Přerušením hlavního kmínku mezi kořeny rostliny a kmenem stromu, sloupem, zdí či . K vegetatitivním orgánům rostliny patří kořen, stonek a listy - tyto orgány. Skupiny specializovaných buněk se stejnou. Jedná se o stálezelenou liánu. Již jsem se dotkl tzv. Mezi modifikace kořene nepatří a) hlízy bramboru b) hlízy jiřinky c) příčepivé kořeny břečťanu d) haustoria jmelí.


Glykolýza se vyznačuje tím, že. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt příčepivé kořeny. Původ: Kříženec Campsis grandiflora a Campsis radicans.


Habitus, velikost, věk, kořenový systéVzrůst: pnoucí opadavá dřevina s příčepivými kořeny. Vznik chůdovitých ( podpůrných) kořenů je podmíněn strukturou půdního substrátu. Je využíván rostlinami při dýchání kořenů a také půdními organismy, které kyslík nutné potřebují ke svému životu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky