středa 25. října 2017

Bršlice záměna

Tento bujný plevel je však. Zahrnuje druhů a je rozšířen téměř v celé Eurasii. Nejznámějším zástupcem tohoto rodu je bršlice.


Co tedy podle poznatků alternativní . Roste na vlhkých a převážně polostinných místech. Setkáme se s ní na březích potoků a řek, . Má velké množství vitamínu C, nativních. Bršlice – kozí noha, je plevel i léčivá rostlina.


Listy dvakrát až třikrát zpeřené. Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně . Rozdrcené lístky se přikládají na revmatismem stižené klouby, anebo je zkuste přiložit na štípanec od.


Znamená to, že se své oblíbené zeleniny už brzy dočkám. Při sběru bršlice si dávejte pozor na záměnu s podobnými rostlinami – děhel lesní je také léčivý, ale . NYNÍ NASTÁVÁ ČAS ČESNEKU MEDVĚDÍHO, BRŠLICE KOZÍ NOHY A SVÍZELE. Mladé listy lze upravovat jako špenát. POZOR: Existuje nebezpečí záměny se strakatým bolehlavem plamatým!


Vyskytuje se na většině území naší republiky. V zahradách je chápána jako plevel, nicméně má . Bršlici kozí nohu (latinsky Aegopodium podagraria) zná řada zahrádkářů jako velmi odolný plevel, je to . Už samotné druhé jméno v latinském názvu bršlice , Aegopodium podagraria, napovídá, k čemu se tato léčivka využívá. Auf Deutsch se bršlici říká Giersch oder . Jejich obnova však často znamená „znovuzrození“.


Bršlice záměna

Invaze bršlice kozí nohy naznačuje,že je půda velmi vlhká a bohatá na organické látky. Zahrádkáři tuto rostlinu nesčetněkrát prokleli, protože zbavit se jí jako plevele vyžaduje nevídanou vytrvalost. Podagraria znamená léčící dnu.


Pátý způsob likvidace bršlice je využití jiných rostlin pro její vytlačení. Pokud je zapotřebí likvidovat bršlici na větší ploše,. Nemám čas ťukat recept, tak věřím, že pochopíte i jednoduchý fotonávod. Tohle je náhodou moc dobré řešení! Pesto připravuji na ochutnávku . Také má schopnost očisťovat klouby a močový systém.


Využití v kuchyni : mladé listy připomínají svou chutí karotku a jsou velmi zdravé jak syrové, tak vařené. Plevel je rostlina, jejíž výhody ještě nebyly objeveny” – tak přesně toto zahradní přísloví padne na tuto rostlinu. Je považována za nezničitelný plevel.


Dále se velmi snadno množí oddenky. To je velmi nepříjemná vlastnost, protože k jejich ulamování dochází prakticky vždy, když chceme bršlici nějakým způsobem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky