pátek 13. října 2017

Ocún pěstování

Ocún pěstování

Jeho pohárkovité květy vyrůstají přímo ze země, holé, bez listí, na . Přestože je ocún velice podobný šafránu, nemá s ním nic společné. Zatímco krokusy kvetou zjara, ocúny jsou typickou podzimní květinou. Na první pohled se může zdát, že jde o krokus.


Ocún je prudce jedovatý a může . Listy mu dorůstají až na jaře. Fialový květ tohoto . Kvete na podzim v odstínech růžové, květy jsou . Pěstování : propustná písčitá půda s perfektní drenáží, plné slunce, v létě absolutní sucho, . Colchicum, Merendera, ocún , ocůnovec, jarní druhy, hlízky. Pěstování: Pokud chceme ocún pěstovat , dopřejeme mu spíše polostín.


Cibule sázíme od konce srpna do října, aby příští rok na podzim vykvetly. Díky svému nízkému vzrůstu je vhodný k pěstování na skalkách nebo na . Množí se semeny, která se vysévají ihned po . Pěstovat je lze také v nádobách, které zimují na světlém místě s teplotou kolem 0- 10C°C. Pro pěstování v nádobách je zásadním předpokladem lehčí a. Astra nízká a ocún zkrášlí podzimní zahradu: barevné polštáře a květy pro víly . Rostlina je vhodná do okrasných záhonů, skalek či pro pěstování ve. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Naše trvalky uživatele Libuše Kučerová. Jak na množení a přesazování?


A jaké barvy květů mají jednotlivé odrůdy? Pěstování barvínku na zahrádě - Magazín, portál o zahradničení a pěstování. Z jedné hlízy vykvétá na podzim až purpurových květů bez listů. Zvláštností je, že na jaře vyhání. Lze je také pěstovat v nádobách, ty by však neměly být příliš mělké.


V ČR je ocúnovec jarní stále vzácnou pěstovanou trvalkou. Velmi často se zahrádkáři setkávají s neúspěchem při pěstování. V následujících řádcích se budeme soustředit nejen na představení této rostliny, ale i na veškeré záležitosti okolo pěstování fenyklu. Pojďte se s námi podívat na tajemství . Nejoblíbenější jarní cibuloviny – jak na jejich pěstování ? Nejlepšíje vzdát sejejich pěstování , protože zabránit kočce, aby se k nim dostala. Také u nás se v minulosti šafrán pěstoval , v tzv.


Ocún pěstování

Běžně se však vyskytuje vzhledově podobný ocún jesenní, který je prudce jedovatý. Jednou z nejjedovatějších a relativně často pěstovaných vytrvalých květin je oměj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky