čtvrtek 26. října 2017

Modřín převislý pěstování

Jsou velice efektní a dnes velmi moderní. Díky mnoha pozitivním vlastnostem se modříny těší velké oblibě. Drobnější a převislé kultivary se uplatní na skalkách, ve skupinách s jinými menšími jehličnany a mohou se pěstovat v nádobách, modříny se . Převislý modřín - řez.


Moc děkuji za radu, přistřihnu ho.

Proč uschnul převislý modřín ? Modřín japonský převislý Stiff Weeping - kmen 90cm. Modřín Stiff Weeping je vhodný jako solitéra i do menších zahrad. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ : Modřínům prospívá slunné . Modřín převislý -Larix kaempferi ´ Stiff Weeping´.


Současně je oblíbenou dřevinou pro pěstování v miskách ve tvaru bonsají. Samčí šištice převislé , 5-mm dlouhé, kulovitě vejčité, žlutavé, s šupinami na bázi. Modřín opadavý (Larix decidua) patří k jedněm z mála jehličnanů, které na zimu.

Nároky tohoto stylu splňuje kupří- kladu borovice, hloh nebo modřín. Předlohou tohoto stylu by mohla být. Modřín modřín opadavý,Larix decidua, pěstování ,substrát,půda,slunce,stín, bylinka,květina.


Dotaz z rubriky Poradna zahrada na hobbyzahrada. Roubovaný na kmínku 1cm. Prodáváme v kontejneru C 5. Rostlina je čtyř letá. Na slunném stanovišti se lépe vybarvuje. Pěstování není náročné.


Zakrnělá forma modřínu s převislým habitem. Jeho výška se odvíjí od výšky roubování. Je vhodný do menších zahrad. Je nenáročný na pěstování. Větve rostou kaskádovitě a jsou převislé až k zemi.


Není náročný na pěstování , půjde dobře v každé půdě. Bývá pěstovaný i na kmínku, pak je tvarem hodně převislý , dlouho do .

VÝSADBA OVOCNÝCH STROMKŮ. MODŘÍN PŘEVISLÝ - Larix kaempferi ´Stiff Weeper´. V zahradě mám již roky vysazený převislý Larix kaempferi Diana na kmínku.


Má poměrně velké přírůstky větví. Odrůda s výrazně převislými nebo plazivými větvemi, celkový tvar záleží na výšce roubování a následném tvarování rostliny. Nejčastěji se setkáme s rostlinami . Vyskytují se zde však záměrně pěstované vyšlechtěné produkční či okrasné . Krásně vynikne na zahradě sazenicka. Pokud máte velkou zahradu, lze ho pěstovat jako strom.


Pokud nemáte dostatek místa, sáhněte po převislém nebo zakrslém druhu. Samčí květy drobnější, převislé , žlutě zbarvené, samičí vzpřímené, nápadně červenavé. Plody jsou vzpřímené.


Modřín dobře snáší pravidelný řez, lze jej využít i na tvarované živé ploty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky