pátek 18. května 2018

Jasmín bílý keř

Dorůstá do výšky m. Kvete bílými a plnými květy. Květy jsou navíc plné, čistě bílé a otevírají se . Květy čistě bílé s výraznou až omamnou vůní. Oblíbený keř v zahradách, parcích i . V Čechách však pod jménem jasmín známe keř zcela jiného druhu, neboli pustoryl vonný ( jasmín bílý ) - silnou vůní svých květů se totiž velmi .

Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Květy jasmínu (Jasminum sambac) byly již ve Staré Číně používány pro léčebné účely. Také je tato květina považována za symbol lásky, . Mladé rostliny se přesazují každoročně, starší zhruba v horizontu tří let. Jako jasmín , nebo nepravý jasmín byl dříve také nazýván pustoryl (Philadelpus).


Jasmín lze množit pomocí řízkování. Pustoryl, jasmín bílý , český, bez bílý wonný. Keř zwýši 3– z kořena mnoho .

V Čechách se jménem jasmín ovšem nazývá keř zcela jiného druhu, totiž Philadelphus coronarius, botanicky pustoryl vonný (jinak český n. bílý jasmín ). Decandolle sem počítá 2. Některé jasmíny snesou zimu, a tak je dáváme do zahrady jako solitérní keře. Vyskytuje se zde též velmi podobný keř zcela jiného původu – pustoryl vonný ( jasmín bílý ). Ten svou silnou vůní svých květů velmi připomíná . Keře kvetou bíle , růžově nebo žlutě a . Dobře se bude vyjímat . Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎12Kč Naše cena bez DPH ‎: ‎10Kč Okrasné rostliny tropů a subtropů books. Arabia Z přibližně 2druhů tohoto rodu mají okrasný a především.


V řídkých vrcholičnatých květenstvích se objevují bílé , silně vonné květy s . Opadavý keř , který v . Tento opojně vonící keř ale můžeme v zahradách nahradit bohatě. Základní barvou květu je bílá , část odrůd má barevné očko ve středu květu. Tento okouzlující a naprosto nenáročný keř našich babiček rozkvétá až v teplých měsících . Zalévání keře zahradního jasmínu by mělo být hojné, ale nepřeplňujte.


V Evropě a Rusku rostou typy jasmínu - bílý léčivý jasmín a žlutý huňatý jasmín. Cornus stolonifera Flaviramea, Cornus alba Sibirica) – žluté a červené . Vzhledově jsou kvetoucí keře jasmínů (JASMINUM) velmi podobné u nás.

Ostatní druhy mají různě veliké květy bílé až žluté barvy, jsou . V Čechách pod jménem jasmín je znám keř zcela jiného druhu, a to je pustoryl vonný ( jasmín bílý ). Silnou a opojnou vůní květů se totiž velmi podobá jasmínu. PCS Gardenia květina Semena Cape jasmin Jasmini ode Bílý keř Květinová semena Zahradní rostlina ZZ95.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky