Dnes bych vám ráda představila šruchu, zdravou jedlou bylinu, která disponuje zajímavým množstvím omega 3 . Lodyha je plazivá, často roste v trsech. Konzumují se mladé listy s vysokým obsahem minerálů a vody. Jsou vhodné do zeleninových . Starší stonky jsou často . Portulaca oleracea) je známá také jako portulák.
Velmi rychle rostoucí rostlina s mnoha léčivými účinky. Je to poléhavá, plazivá bylina s červenou, bohatě rozvětvenou lodyhou dlouhou až centimetrů . Vím, že je to vlastně invazivní plevel, ale má kupodivu i využití. Také se jí říká portulák nebo kuří . Málo kdo ví, jak tato. Patří mezi obtížný plevel, přesto má i dobré vlastnosti.
Je převážně poléhavý, lodyhy se na . Jednoletý semenný plevel klíčící v průběhu léta. Dužnaté listy se používaly do salátů nebo se z nich .
Vědecká synonyma: Česká synonyma: Anglický název: Purslane. Slovenský název: Portulaka zeleninová. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny řád . A, vitamínu C, vitamínů skupiny. Rostlina roste vzpřímeně, má velké masité listy s chutí mírně nakyslou a po oříšcích.
Listy šruchy lze použít jako čerstvé listy . Hledáte šrucha zelná ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba . PORTULAKA ZELENINOVÁ CZ Šrucha zelná Už začína obdobie Portulaky zeleninovej. Pre niekoho burina - pre niekoho liečivka. Jedlou částí jsou listy a lodyhy, které se vyznačují lehkou kořenitou chutí. Ideální je konzumovat ji čerstvou, můžete ji . Jako plevel je velmi . Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na. Dotaz k produktu Šrucha zelná Green Purslane.
Jak se jmenuje hlavní město ČR? Tento příspěvek (zjistit adresu). Nevíte někdo zda se to dá pěstovat u nás. Lidé s ní zachází neomaleně – většinou ji vyškubnou z hlíny v domnění .
Zobrazit: Seřadit podle. Roste ale i na lepších místech, kde se dá sbírat. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.
Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.