pondělí 21. května 2018

Modřín japonský pěstování

Představujeme jednotlivé rody tvarovaných okrasných stromů v naší nabídce. V tomto článku se podíváme na modřín japonský - Larix . Tvoří modrozelené jehlice , které mají na spodní straně bělavé pruhy. Dobře snáší znečištěné ovzduší, . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Druh ‎: ‎opadavý jehličnan Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na.


Substrát ‎: ‎kyselá půda Uplatnění a pěstování modřínů - Magazinzahrada. Pro zahradní využití je velmi vhodný modřín japonský (Larix kampferi) pocházející původně z hor japonského ostrova Honšú. Vnějšími znaky více připomíná modřín japonský.


Na zahrádkách se ještě pěstují kultivary modřínu dahurského (Larix gmelinii) pocházejícího ze . Tento kultivar roste do velikosti - m. Převislá forma modřínu japonského je velmi vyhledávanou dřevinou do zahrad snad všech velikostí. Charakteristika a pěstování. Jeho větve jsou od místa roubu přísně převislé jako dlouhé vlasy. Modříny nesnáší přemokření. Minulý rok o tom čase jsme si koupili převislý . Latinsky Larix Kaempferi, je rychle rostoucí jehličnan, odolný proti nízkým teplotám.


Jehlice zelenomodré s výraznými . To je také široce používán jako materiál pro . Současně je oblíbenou dřevinou pro pěstování v miskách ve tvaru bonsají. Diana je typickým zástupcem vyšších kultivarů modřínů, které můžeme bez obav pěstovat v našich zahradách. Byla získána selekcí v roce . Převislá odrůda japonského modřínu s krásným tvarem koruny a jemnými sivě až . B čtenářů, Cupressocyparis leylandii - pěstování. Larix kaempferi — modřín japonský Původní druh je do zahrad dost vysoký,.


Má rád i vyšší vzdušnou vlhkost, je méně světlomilný než modřín opadavý, v extrémně. Jako ceněné hospodářské dřeviny jsou pěstovány i mimo přirozený areál rozšíření. Při výběru rostlin vhodných pro pěstování jako bonsaj máme k dispozi- ci buď dřeviny.


Dobrým jehličnanem pro bonsaj je modřín opadavý (Larix decidua). Pěstování bonsají v sobě spojuje přírodu i umění. Nechte si poradit od odborníka z nejpovolanějších – Jana Stropnického, šéfredaktora odborného časopisu Bonsaje a japonské zahrady. Japonský javor ve formě bonsaje. Užitkový lesnický i . Dřevo modřínu je velice vyhledávané pro svou vysokou odolnost vůči plísním a hmyzu.


Využívá se zejména k výrobě zahradního nábytku, sloupů, teras apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky