pondělí 14. května 2018

Likvidace pilouse černého

Způsoby prevence a likvidace. Likvidovat napadenou surovinu, snížit vlhkost, větrat, skladovat při teplotách pod °C, měřit teplotu ve. Likvidace : Pokud dojde k zamoření pilousem černým. Při chemické likvidaci.


Patří mezi nosatcovité, hlava je prodloužena v nosec.

Vývoj se téměř zastavuje při teplotách pod . Objevil se u vás doma nebo ve skladu potravin pilous černý ? Tento malý nelétající brouk o velikosti až mm se objevuje ve skladech, silech i . Brouci pilouse černého se živí zrny nejrůznějších obilovnin. Ale co jsem viděl jako základ likvidace je odstranit zdroj jejich množení, tzn. Na likvidaci pilouse je možné si objednat specializovanou firmu, která ho spolehlivě vyhubí.


Neobsahuje žádné chemikálie, je tvořen výhradně přírodními . Preferuje vyšší vrstvy hromad obilí (až 1m do hloubky) z důvodu vyšší teploty.

Nejedná se však o dospělé moly, nýbrž larvy. Světlé larvičky tvoří jemné pavučiny, které mouku slepují do chuchvalců. Brouček nelétavý, černý , malý (do cca čtvrt centimetru nejvýši).


Měří centimetr a poznáte ho podle šedobílých křídel. Podle mne půjde nejspíš o některého . Je to snadno pěstovat z kostní Mandarin doma? Dnes se budeme snažit pečlivě tento problém řešit, co strávil mnoho let . Jak se zbavit pilouse. Základem v boji proti pilousům je likvidace kontaminovaných potravin a chemické či fyzikální ošetření prostoru reziduálním . Lidově larvám potemníka též říkáme moučný červ.


V kuchyni a obilných. Do spíží se často dostanou mravenci, potravinoví moli a brouci. K těm nejrozšířenějším patří pilous černý a červotoč spížní. Mezi nejčastější potravinové a skladištní škůdce patří moli, zavíječi, červotoči, kožojedi, lesáci, pilousi a zrnokazi.


Ve své práci bych se chtěl zabývat problematikou likvidace škůdců s využitím. Tito brouci mají do roka min. Lesák skladištní může mít až 5 .

Podstatou navrhovaného ošetření je likvidace škůdců pouze fyzikálními metodami v suchých. Tento škůdce, patřící do čeledi nosatcovitých, je kosmopolitně rozšířen a patří mezi nejzávažnější škůdce skladovaných obilovin. Vinip Vladimír Pilous. Sitophilus granarius ( pilous černý ). Dezinsekce prázdných skladů: pilous černý , pilous rýžový, potemník skladištní, lesák skladištní, rus domácí: – koncentrace (1ml-2ml) přípravku a 50-. V koupelně se nám objevuje poslední dobou malý brouček velikosti cm.


Je černý a vypadá jako nosatec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky