úterý 22. května 2018

Bříza bělokorá míza

Bříza bělokorá patří mezi hojný, obecně rozšíření strom na našem území. Pro léčebné účely se běžně používá list, který se mísí s dalšími . Jak se dá využít pro léčebné účely bříza bělokorá ? Míza břízy je pro své účinky ceněným produktem, nicméně ve volné přírodě je . Dříve se docela běžně sbírala míza stromu, tzv. Z prutů břízy bělokoré se .

Používá se hlavně list, někdy i březová míza a pupeny. Protože samotná míza je poměrně koncentrovaná, pro přímou aplikaci je dobré ji naředit vodou. Dnes se sbírají především mladé listy a pupeny. Lékové formy: Nálev - KL na šálek vody, . VYUŽITÍ V KUCHYNI Jarní míza z břízy je známá jako pročišťující nápoj.


BŘÍZA BĚLOKORÁ ČESNEK PODIVNÝ A ČESNEK HLÍZNATÝ. Míza z břízy se sbírá brzy na jaře, kdy ještě poskytuje potřebné živiny pro růst nových větví a listů. Strom, který není ničím nijak extrémně . Získávání březové mízy z navrtaných kmenů stromů je u nás zakázáno.

Zejména v Americe se suchou destilací kůry a dřeva připravuje tzv. Známá je také jarní míza stromu-tak zvaná březová šťáva, která se získává . Je to nejhojnější druh břízy v Evropě. Březový olej, který se extrahuje z listů a větviček, se zevně užívá na revmatické bolesti. Míza , která vyráží z jara, je osvěžující a čistící tonikum.


Tohle vyzkoušené nemám . Urostlý strom dodá bez problémů až l. Málokdo ale ví, že bříza bělokorá má také léčivé účinky. Drogou břízy je především list, užívá se i pupen a míza. Bříza obsahuje flavonové glykosidy (cca ), silice . Bříza je božský strom, míza z břízy léčí ledviny,vně regeneruje vlasy. Betula pendula - bříza bělokorá (bříza bradavičnatá, bříza bílá). V minulosti bylo nešetrným způsobem zahubeno mnoho bříz , které necitlivým způsobem „sběračů mízy “ následně vykrvácelo.


Březová míza je vzácný přírodní dar v podobě čisté tekutiny, která se získává v. Léčivé síly břízy bělokoré. Nejen míza má však léčivé účinky. Podobnou moc mají i její listy, pupeny a také kůra.


Listy, pupeny, kůra – tři mocní kouzelníci.

Odvar z listů břízy je vhodný pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky