pátek 22. února 2019

Třásněnky na bylinkách

Napadení třásněnkami sice není nic, co by znehodnocovalo sklizené bylinky , neřešení nákazy interiérové zahrady třásněnkami může vést doslova k přemnožení . Při pěstování zeleniny, ovoce, bylinek , okrasných rostlin, keřů nebo také. Právě tím se poškození třásněnkami liší od poškození roztoči, které na napadených listech způsobují podobné příznaky, ale bez kapek trusu. Třásněnky dostaly své jméno kvůli dlouhým třásním na koncích svých úzkých křídel. Rostliny poškozují vysáváním štáv a vyjímečně přenášejí i choroby.


Svilušky, třásněnky a mšice patří mezi škůdce, které mohou způsobit velké škody na vašich rostlinách. Máme tipy, jak tento boj vyhrát bez . Klasickými bylinkami do květináče je máta nebo třeba bazalka. Třásněnky obvykle přezimují v půdě nebo ukryté pod spadanými listy či zbytky rostlin. Přezimovat mohou v podstatě všechna vývojová stadia, . Jakmile se třásněnky objeví, lze proti nim bojovat i pouhou vodou.


Dívala jsem se na zahradě na bazalku, má stejné skvrny a jsou na ní třásněnky. Pokud to nebudete dávat domů, tak to už letos nijak neřešte, příští rok stříkat . Tělo třásněnky je štíhlé, zpravidla ploché, zbarvení může být. Pozor, mokrou bylinku nedat na slinko). A není možné, že je to třásněnka ? Má to tam ty černé výměšky.


Třásněnky na bylinkách

Bez pochybností se jedná o napadení třásněnkami - ty skvrny na listech jsou typické. Vzhledem k tomu, že se jedná o bylinky , bych asi . Ošetřujete-li bylinky. Třásněnky jsou drobné mušky líhnoucí se v suchém a teplém prostředí, a to velmi. Já mívám třásněnky každý rok na bylinkách na zahrádce, některé milují (oregáno , majoránka, medunka) a některých si ani nevšimnou (šalvěj, rozmarýn). Neškodí většině užitečného hmyzu a . Třásněnky škodí sáním rostlinných šťáv a podobně jako mšice přenášejí i některé virózy.


Exotické rostliny, zelenina a bylinky. Na poškozené rostlině poté zanechávají tmavě zbarvený, kapkovitý trus. Prevence proti sviluškám, molici, třásněnky , puklice, červce a dále na americké padlí na angreštu a na vinné révě.


Vhodné na okrasné dřeviny, bylinky , papriky, . Mšice (Aphidoidea spp.) Najdete zde Příznaky: bylinky pěstované v bytech napadá řada polyfágních druhů mšic. Ty škodí jak přenosem virů, tak přímým sáním. Mohou se objevit i přezimující škůdci jako jsou mšice, molice či třásněnky. Poškozené nadzemní části vlivem sání třásněnek žloutnou, deformují se, scvrkávají a . Je účinný proti škůdcům na okrasných rostlinách, bylinkách , paprikách, . Stoprocentně se jedná o třásněnky. Stejný požerek na mátě způsobuje taky křísek zelený.


Mšice, molice, třásněnky , mandelinky a další potvory řádí naplno, až by zahradník. Bylinky na ně hrozně trpí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky