čtvrtek 21. února 2019

Pilatka rybízová

Historie zámku Lešná začíná někde tam, kde končí historie dříve slavného. Návštěvníci si mohou vychutnat pohled na dobové . Spojení historie a fauny. Později zde hrabě Josef Karel Seilern, ornitolog a cestoval, nechal v okolí zámku postavit přírodovědné muzeum a . Arabela (foto Simona Hlaváčová) (800x60 5KB).


Děti budou v rámci lektorského . Na zámku je nyní sídlo obecního úřadu, klubovny, a hostinec. Sál v prvním patře je využíván pro . Zlín – Historii areálu zlínské zoologické zahrady, tamního zámku Lešná i jeho . My jsme se vypravili do Lešné u Valašského Meziříčí se zámkem , který rod Kinských využíval. Mezi skříněmi je replika historických kamen. Pohádkově vyhlížející zámek patřil rodu Seilern-Aspangů, kteří jej vybudovali koncem 18. Empírový zámek s krásnými historickými interiéry a vyhlášeným anglickým parkem, ve kterém roste a také nádherně kvete i řada unikátních rostlin . Druhý nejcennější park na . Dnes mu atraktivitu dodávají nejen nově zrekonstruované historické interiéry, ale i anglický park se vzácnými dřevinami.


To je případ zámků Lešná. Do rozpisu srazů historických veteránů se zámek Lešná nedostala a tak jsme se o akci dozvěděli až na poslední chvíli. O nejelegantnějším historickém vozu rozhodli návštěvníci zámku Lešná u Valašského Meziříčí. Zoologická zahrada a zámek Lešná.


Každý rok si připomínáme důležitá výročí historických událostí i osobností nebo upozorňujeme na témata, která . Zámecký park v Lešné u . V prostorách zámku se děti mohou přenést do světa pohádek a to hned třikrát. V historických komnatách shlédnou hranou pohádku, na nádvoří . Jeho historie začíná tam, kde končí historie dříve slavného valašského. Kolem zámku Lešná je krásný historický park v anglickém duchu.


Historická sbírka, která je majetkem státu, čítá asi pět tisíc předmětů. V blízkosti Zoo se nachází zámek Lešná. Krásu místa dotváří nádherný historický zámecký park starý více než 2let.


Nedaleko Zlína můžete navštívit velkou zoologickou zahradu s novorenesančním zámkem. Zoo Lešná je od Vizovic vzdálená asi km. V první části zavítáme s průvodcem do historických pokojů.


Seilerna se v zámku nashromáždilo velké množství jedinečných a historicky cenných sbírek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky