čtvrtek 12. ledna 2017

Květy z půdy film

Největšího vývoje dosahovaly v druhohorách spolu se stromovitými cykasy. Rozmnožování jehličnanů. V dnešní reportáži se podíváme do zahradnické školy v Malešicích, kde se dozvíme, jak se řízkují jehličnany.


Jehličnany (Pinophyta). Pokud chceme rozmnožit v přírodě nalezený čarověník, jedinou .

Dále je zde uvedeno rozmnožování a pěstování stálezelených dřevin, jehličnanů , růží, listnatých opadavých keřů. Posledním bodem této kapitoly jsou . Téma – klíčová slova. Nahosemenné rostliny – pracovní list. Jinany, jehličnany , rozmnožování , zástupci jehličnanů . Cílem jejich úkolu bylo správné určení jednotlivých jehličnanů.


Dále jsme si na názorné ukázce vysvětlili, jak dochází k rozmnožování jehličnanů. Stačí si během léta připravit dostatečný počet řízků z těch rostlin, .

Zabývá se dvěma hlavními způsoby. Generativním, kde sleduje podmínky při klíčení,. Většina jehličnanů vytváří lepkavé pryskyřice a vonné silice, kterými se chrání proti býložravým živočichům.


Jednoduchým způsobem tak můžeme získat různé druhy okrasných jehličnanů , vypěstovat z řízků nové keře a stromky. K množení používáme jednoleté postranní . Obecně lépe koření řízky z mladších rostlin a rostlin . U jehličnanů používáme řízky s tzv. Dozví se množství informací vztahujících se k široké tvarové a barev-. Tyto jehlice až na výjimky ze stromů neopadávají, jehličnany jsou tedy stále zelené.


Strom je ale produkuje za účelem rozmnožování. Touto technikou lze úspěšně množit jehličnany i listnáče. Nejrychleji koření listnaté keře. Při rozmnožování řízkováním je třeba brát v úvahu skutečnost, že zejména jehličnany z řízků mohou mít někdy poněkud jiný tvar (snaha růst spíše do šířky). Na větvích vyrůstají samčí a samičí šištice.


IŠKY NEJROZŠÍRENEJŠÍCH JEHLIČNANŮ V ČR. Jde o způsob rozmnožování rostlin, kdy z mateční rostliny získáme rostliny nové, které. Stejně jako u ostatních druhů „domácího“ rozmnožování dřevin, i u jehličnanů platí, že si chceme sami vypěstovat nějaký zajímavý druh nebo kultivar.

Dále v kapitole zástupci jehličnanů najdeme popis sedmi druhů . Vše o stratifikaci semen, návod na pěstování jehličnanů. Nejpřirozenější a nejefektivnější způsob rozmnožování dřevin je výsev jejich semen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky