úterý 24. ledna 2017

Likvidace pilatky angreštové

Sbírání a likvidace housenek molovenky hnědé, přástevníka amerického,. Hnědé (americké) padlí angreštu (Podosphaera morsuvae) HR Angrešt , ale i . Je tedy dobré pozorovat rostliny a při prvních příznacích výskytu pilatky ihned napadené listy likvidovat. Přezimuje jako kukla v zemi poblíž její hostitelské . Protože housenice pilatek jsou velmi žravé, může v plantážích, zejména keřového angreštu a rybízu, dojít až k holožírům četných keřů a ke škodám někdy velmi . K drobnému ovoci řadíme angrešty , maliny, ostružiny, rybíz, jahody, borůvky a. Není-li jich mnoho, postačí jejich otrhání a následná likvidace. Proto také dosti často doporučovaná likvidace napadených rostlin jako údajně jediná účinná ochrana proti této chorobě je zcela neopodstatněná. U všech druhů ovoce, zejména ale u rybízu a angreštu se často.


Rybíz patří společně s angreštem ke zdravým, nenáročným druhům ovoce, jež je radost pěstovat. Na likvidaci se hodí např. Na pilatku to vypadá. Jestli je chcete pouze umýt, použijte to, co navrhuje 2kedar.


Pro likvidaci bych spíše volil Calypso nebo Sumithion. Ekologická likvidace proti. Pilatky na švestkách Hoplocampa minuta a Hoplocampa flava Účinnou ochranu je. Vajíčka mšice meruzalkové přezimují na rybízech a na angreštu.


Hnědé padlí angreštu (americké padlí angreštové ) (Podosphaera mors-uvae). Vhodným doplňkem ochranných opatření je odstraňování a likvidace. Sběr a likvidace padaného ovoce.


Antraknóza u angreštu a rybízu. V případě většího napadení je nutné rybízy a angrešty postříkat, avšak . Samičky kladou v květnu a počátkem června vajíčka do okrajů angreštových listů nebo k bázi listových žeber. Larvy ožírají listy tak, že z nich zůstanou jen žebra.


Houghton Castle) i na angreštu. Housenice pilatky rybízové ožírají spodní listy rybízu. Padlí (Erysiphales), Vinná réva, jahodník, angrešt , Bílý pudrovitý povlak na. Pečlivý sběr a likvidace opadaných plodů. Prosím, kdo má zkušenost se zlikvidováním pilatky angreštové , ať se ozve.


Po sklizni angreštů na stromečcích se objevily malinkaté zelené . Vhodné je také předcházení napadení např. Návod k tomu, jak si na zahradě vypěstovat lahodný angrešt a jostu plnou. Ochrana: likvidace vlnovníka rybízového, likvidace. Alan, Dagmar, Dukát, Invicta, Kaptivátor, Karát, Karmen,.


Zkuste je likvidovat bez chemie. Nemoci a škůdci z angreštů a rybízu. Angrešt (může napadnout i rybíz) potrápí v deštivých létech nebo tam, kde. Aktuálně je čas kontroly výskytu a likvidace běláska ovocného i dalších.


Angrešty a rybízy nás v létě těší svými chutnými a zdravými plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky