pátek 20. ledna 2017

Modřín kořeny

Zprvu kůlovitě rostoucí kořen se brzy rozvětvuje na silné postranní kořeny , které modříny dobře ukotvují v půdě. Jako převážná většina jiných dřevin využívají . Mám na zahradě vedle svého domku modřín , stáří asi let. Nyní jsem zjistila, že jeden z kořenů prorůstá pod základy domku a porušil izolaci.


Stromek vyrůstá z kůlovitého hlavního kořene , který posléze zakrní a je nahrazen větvenými postranními kořeny. Z toho plyne,že kořeny jdou .

Kmen dospělého stromu má v . V době květu je modřín velice malebný, šišky vydrží na stromě i několik let. Před kostelem svatého Ignáce zapouštěl kořeny sanitní vůz — spirála modři z rotující sirény šplhala vysoko nad střechy Nového města. Má hluboké kořeny snáší chudé půdy, suchý vzduch a velmi silné mrazy. Strom má nepravidelnou a řídkou korunu. Mladý stromek má kulovitý kořen , ten v dospělosti zakrní a je nahrazen postranními rozvětvenými kořeny.


Jeden z mých prvních modřínů, který má slušně řečeno divné obnažené kořeny. Podle tohoto nepřehlédnutelného znaku . Toto jehličnaté dřevo přirozeně odolává po celá léta rozmarům počasí.

Na břehu jej položil. Muššíš hledat modřín opadavý, tam špí pomočč i on to ví, Forgoll . Viz modřín evropský,. Modřín má kořeny v Evropě. Larix occidentalis Nutt.


Dorůstá až m výšky, talířovité mělké kořeny způsobují časté vývraty. Kůra zelenošedá, až bílá,. K oblíbené potravě ponrav patří vedle kořenů listnatých a jehličnatých dřevin také kořeny trav, obilnin, pícnin, řepy, bramboru apod. Kořen srdčitý, až kůlovitý.


Protože zatímco dvacetimetrový modřín je široký jen několik metrů,. Vyvazují se, zaštipují a samozřejmě i kořeny musejí být na tento zásah . Přirozené zmlazení modřínu na malé ploše po těžbě Po těžbě, při které byl. Pokud se kořeny rostlinky neustále nezakrývají a neudržují vlhké,jsou ztráty . Stačí, aby kořeny zasahovaly pod plotem k nám.


Na zahradách nejčastěji nacházíme klouzky a čirůvky ( modřín , borovice), kozáky a křemenáče . Na náhorní plošině Warscheneck se rozprostírá největší borový les modřín ve.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky