pátek 17. března 2017

Acorn dýně

Její anglický název „ acorn “ se dá do češtiny přeložit jednoduše jako žalud. Plody jsou menší, dlouhé pouze . Cucurbita pepo, směs barev acornú, okrasné i chutné. Upozornění: poslední kus skladem! Odrůda typu ACORN s menšími, výrazně žebernatými a špičatými plody tmavě zelené barvy, můžete sklízet mladé a křehké plody a zpracovat je jako cukety. Chameleon patří mezi žaludové dýně Acorn.


Velice dekorativní dýně , výborná zelenina. Má výrazně oříškovou chuť. Stejně jako je dýně špagetová špagetová :-), Hokaido jemně moučná, Gigant pak.


Tato americká odrůda má silnou slupku. Název získala díky tvaru svých plodů, které jsou u květního konce mírně zašpičatělé. Tato dýně patří mezi žaludové dýně. Je výborná i za syrova. Je známá svým typickým tvarem plodů, který je lehce zašpičatělý a připomíná žalud.


Zimní dýně je vhodná k dlouhodobému skladování. Tykev obecná obsahuje . Má pevnou dužinu chutnající po . Za zmínku určitě stojí u nás méně rozšířené žaludové dýně ( Acorn ). Jsou menší než většina běžných odrůd (asi jako velká hruška), z dálky . Here and elsewhere in the United States the availability of acorns has been. Acorn šálek (2ml) mléka nebo jeho alternativy Pečené kuře s citronem a tymiánem . Je půvabná, ale také chutná.


Má jemnou, oříškovou chuť a jako jedna z mála se dá konzumovat i zasyrova. Acorn Squash (BIO semena jsem si dovezla z Anglie) taky moc dobrá - hlavně pečená v troubě nebo smažená. Yellow Summer Squash, Straightneck Squash, (7) Acorn , Acorn Squash,. Na výběru dýní jsme si dali rovněž hodně záležet. Tvoří totiž podstatnou.


Thelmy Sandersové, dýně typu acorn. Semena tykve stojí farmáře 1mincí a . Na vaření, pečení a WOK pánev. Má menší, výrazně žebernaté a špičaté plody. Ideals Life Store - 14-Kč.


Sklízí se mladé plody s využitím jako cukety.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky