středa 15. března 2017

Ayahuasca

Brslen, Azalka na kmínku , Vrba jíva, Juka - žloutnutí listů, Difenbachie, Koza na řezání. Cesmína ´Blue Maid´ na kmínku 50cm. Brslen křídlatý se nehodí příliš na živé ploty, nemusí se ani příliš řezat.


Ayahuasca

Ilex meserveae ´Blue Maid´ - kmínek 50cm. Oblast rozšíření: Střední a východní Evropa, Kavkaz, Malá Asie. Keř až stromek 2–5(7) m vysoký Borka na kmíncích hladká, šedá.


Roubovaný na kmínku tvoří milý nízký stromeček s kulovitou korunou. Kmínek se přiváže volně k opoře, nejlépe provázkem nebo páskami z PVC. Je to brslen křídlatý.


Ayahuasca

Euonymus japonicus) a brslen Fortuneův. Rostliny na kmínku. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Vzrostlý keř vytvoří u země pevný kmínek a nad ním se klenou zvláštně . Více o pěstování brslenů ZDE. Pokud brsleny v zimě namrznou, . Pomaleji rostoucí odrůda brslenu křídlatého , s věkem keř narůstá do tvaru . Zahradnictví Spomyšl. Má malé tuhé listy, . Po odkvětu rostlina tvoří zajímavé čtyřlaločné plody s oranžovým míškem.


Ayahuasca

Tento opadavý keř je pomaleji rostoucí odrůdou brslenu křídlatého a stejně jako jeho základní druh patří k opravdovým lahůdkám každé zahrady. Compacta je jeho zakrslá a pomalu rostoucí odrůda. ESNEK: Jak a kdy ho sázet? Nebezpeční dvojníci borůvek a lesních jahod : Na které plody si děti musí dát pozor? Ivíku, moc děkuju za postřehy a rady, nakonec jsem se rozhodla pro brslen křídlatý na kmínku , moc se mi líbí jeho zbarvení tak jsem zvědavá . EUONYMUS ALATUS – BRSLEN KŘÍDLATÝ , BALOVÝ VÝPĚSTEK.


PŘÍPUSTNÝ I KONTEJNEROVANÝ VÝPĚSTEK. Pěstuje se v keřové formě i naroubovaná na kmínku jako malinký stromek. Plodem jsou kožovité, čtyř- až pětipouzdré laločnaté až křídlaté tobolky se semeny v. Už to začíná být vidět i na našem jedinci, v horní části kmínku.


Další druhy ( brslen a jíva) zřejmě vypadly v rámci vyžínání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky