úterý 14. listopadu 2017

Dobromysl obecná

Využívá se jako koření i jako léčivá bylina. Tahle populární kuchyňská bylinka neodmyslitelně patří k. Ve Středozemí se pak celá tisíciletí pěstuje a užívá jako . V českých zemích se vyskytuje . Bylinky Zdraví na dlani. Lidové názvy: Červená lebeda, zimní majoránka, voněkras, dobrá mysl a .

Možná ji znáte pod názvem oregano! Tato bylinka pochází ze Středozemí a od nepaměti . Origanum vulgare Že vám dobromysl nezní povědomě? Známá středomořská bylinka původem z Evropy a Asie. Název dobromysli je odvozený z jejího užívání při ztrátě chuti do . Je to hojně rozšířená . Její květy jsou nejen léčivé, ale i medonosné, . Tato silně aromatická rostlina dorůstá . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné .

Listy řapíkaté, čepel vejčitá až úzce vejčitá, celokrajná nebo mělce vroubkovaná. Květy přisedlé, kalich . Unsubscribe from jaromírhodan s. Využití: Z dobromysli se průmyslově destiluje silice, využívaná v potravinářství a kosmetice, zejména v mydlářství. Slovensky: Pamajorán obyčajný.


Lamiaceae - hluchavkovité (pyskaté). POPIS: Vytrvalá, vlnatě . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. V dávných dobách byla tato rostlina opředena různými pověstmi, . Hodí se tedy na pizzu, do slaných závinů, ale i do salátů. Nejodolnější a zároveň pro využití v kuchyni a léčitelství nejdůležitější je dobromysl obecná (O. vulgare) a její odrůdy.


Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství. Může přežít zimu v květináči na slunném okenním parapetu. Na vrcholu vyrůstají růžové trsy květů s purpurovými.


Dobromysl pokvete počátkem léta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky